Nu ger jag upp tillsvidare; jag orkar inte..

Hej finisar, har ni haft en bra dag hittills? Min dag började tidigt då Liam inte kände för att ta sovmorgon, men det kan man ju inte vilja alltid och vi hade dessutom tvättid idag så det var lika bra att gå upp och få i oss lite frukost.

Precis innan frukosten såg jag att det låg ett brev vid dörren och det finns bara en typ av post som kommer så tidigt till oss. Nämligen när det kommer från kommunen. Jag förstod direkt att det var beslutet om assistans som har kommit och jag var så himla säker på att det var avslag även denna gång men samtidigt skulle jag ljuga om jag sa att det inte fanns en liten gnutta hopp inom mig, jag hoppas alltid in i det sista och så kommer det att förbli.

Givetvis var det ännu ett avslag att lägga till samlingen men vet ni? Det var faktiskt inte det värsta. Jag berättade här i ett inlägg för ett tag sedan att jag skickade in ett yttrande i samband med att jag hade mottagit förslaget till beslut där jag skrev alla fel som stod i förslaget plus det jag ansåg var felbedömt och sedan berättade jag också om beslutet som Länsrätten tog när jag var liten efter flera års kämpande av mina föräldrar där de tillslut fick rätt i att jag tillhör LSS. Jag ifrågasatte hur detta kunde ha ändrats när jag till och med har blivit sämre i min funktionsnedsättning. Detta yttrande var helt onödigt, 100%. De hade redan då bestämt sig för att ge mig avslag. Hur vet jag det? Jo, de har inte nämnt ett enda dugg om min skrivelse; de har inte rättat till alla fel, inte brytt sig om att jag en gång fått klart att jag ska ha rätt att tillhöra LSS. Det enda som stod var att det är ingenting som spelar någon roll för beslutet de fattat nu. Förstår ni? Det spelar ingen roll.

Jag brast ut i tårar, jag känner mig så fruktansvärt förminskad och det här är verkligen ett bevis på att det man skickar in kastas i papperskorgen när det landat hos kommunen. Återigen så vet jag att det händer i alldeles för många fall, men här och nu måste jag fokusera på min egen situation. Det finns de som behöver betydligt mer hjälp än jag men det förändrar inte att jag inte behöver någon hjälp för det behöver jag. Både för min egen och min familjs skull.

Dock känner jag att det tar stopp nu, jag har så mycket annat att bråka med som det är nu och fortsätter jag med ännu mer så kommer det inte sluta på något roligt sätt. Jag är inte den som ger upp, men jag kommer göra det nu tillsvidare. Jag behöver hjälp med detta för att orka så efter semestertider och allt det där så kommer jag kontakta min helt fantastiska kurator på vuxenhabiliteringen, jag vet att hon har viljan att hjälpa mig så gott hon kan, där kan jag få stöttning för att fortsätta orka. Tills dess får det räcka med allt bråkande vad gäller kommunen.

Tack för att du läste! <3 Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram

Tagged , , , , ,

6 thoughts on “Nu ger jag upp tillsvidare; jag orkar inte..

  1. Kan det inte ta en viss tid gällande ditt yttrande? Tänkte om det kan ta lång tid innan du svar.. För vad jag uppfatta i ditt inlägg så har du inte fått återkoppling alls på den!?

    1. Jag önskar verkligen att det var så,men nej de har tagit del av yttrandet men beslutat att det inte spelar någon roll för beslutet de tagit så detta var det slutgiltiga.. :/

    1. Ja det är skrämmande, det är alldeles för många som inte får hjälpen man behöver och det pratas så mycket om att det går bra för Sverige men den här delen verkar man ha missat att kolla på innan uttalandet.. :/

    1. Jadu, bra fråga.. Gissar på att regeringen prioriterar att lägga överskottspengarna på att höja sina löner istället för att förbättra det som är katastrof i samhället.

Kommentera