Farligt att erbjuda någon hjälp

Det har kommit massor med snö här under natten och det snöar fortfarande så vi får väl se hur länge det kan tänkas vilja fortsätta. Jag tycker genuint att det är jättefint och även roligt för alla barn som kan vara ute och åka pulka och allt det där, även vi ska ge oss ut i helgen och låta Liam få testa babypulkan som vi fått låna utav hans kusin.

Men i min situation är det helt värdelöst. Det har förstås underlättat massor sedan jag blev beviljad elrullstolen men det löser fortfarande inte alla problem; är det halt vilket det är nu så glider hela elrullstolen när jag åker i nedförsbackar och jag kan inte göra ett dugg. Varken styra eller bromsa, det enda jag kan göra är att släppa styrspaken och hoppas på tur. Tänk er då den gången för snart ett par månader sedan när jag hade Liam i bärsele och vi bara gled närmre och närmre trottoarkanten, där var det ren tur att jag inte krockade med den för då hade jag flugit ur stolen med honom under mig.Ryser av bara tanken.

Det är dock inte bara halkan som är svår, det är också när det blir såhär mycket snö. Det är inte alltid det går lättare att köra bara för att det är en elrullstol för jag har redan fastnat en gång ute i snön med både mig och barnvagn. Vad hände då? Jag fick kämpa som bara den för att ta mig loss, efter en tids gasande så gick det men under den här tiden så både åkte det och gick förbi människor som bara stirrade. Ingen som helst tanke på att erbjuda hjälp.

Det skottas så dåligt här så en sådan här dag så skulle det med största sannolikhet hända igen och det vill jag inte chansa på så då blir det dessvärre att jag väljer att stanna inne. Har jag någon annan med mig går det fint men aldrig mer ensam, det är inte värt de risker som det kan medföra. Men jag har oavsett de val jag gör väldigt svårt att förstå vad det farliga är med att erbjuda någon hjälp, för mig är det en självklarhet att fråga om jag ser någon som är i behov utav hjälp. Vad tror ni det beror på?

Tagged , , , , ,

24 thoughts on “Farligt att erbjuda någon hjälp

  1. Ja, mycket snö kan innebära en del problem för många…även äldre och unga :-/ Jag jobbar som usk och kör dagligen rullstol i mitt jobb, nu är det enbart med äldre som jag jobbar med. Men det är stört omöjligt att ta köra någon ute med rullstol när det är snö, det behöver egentligen inte ens vara mycket för att det ska bli besvärligt:-/

Kommentera