Soliga söndag & halvvägs i gravidvecka 34

Underbara väder, tänk om du kunde tänka dig att stanna nu!

Jag är dessvärre fortfarande förkyld men feberfri så det är alltid något i rätt riktning, har som tur är orkat vara ute i det fina vädret och njuta. Dock lite smått varmt eftersom graviditeten i sig redan gör mig väldigt varm men inget jag klagar över alls för som jag har längtat efter det här vädret.

Pga att jag inte mått på topp den här veckan så har det inte hänt överdrivet mycket sedan sist jag skrev men tänkte följa upp det jag skrev om förnyelse av handikapparkeringstillstånd då jag faktiskt ringde till vårdcentralen gällande läkarintyg fastän min arbetsterapeut menar att jag inte har rätt till detta (vilket jag haft hela livet hittills) så jag ger mig inte. Jag blev uppringd på förmiddagen i fredags och förklarade mitt ärende, förväntade mig att jag skulle få standardsvaret ”Ja fast du har ju inte varit här så ofta så det blir svårt för oss att göra en rättvis bedömning” för det är nämligen det de brukar säga när jag behöver läkarintyg därifrån. Men nej inte den här gången! Frågan jag fick var lite kort varför jag var i behov av tillstånd samt när det behövde vara färdigt osv. Efter det sa han att det kommer hem en tid i början av nästa vecka för att få träffa läkare som ska hjälpa mig 🙂 Överraskad och glad tjej! Sedan är det naturligtvis inte så att det automatiskt kommer bli beviljat nu bara för det men jag känner att jag är en god bit påväg för jag vet vad jag har rätt till och inte. Nu får vi helt enkelt vänta och se!

Sedan fick jag även gjort en annat samtal gällande min bostadsanpassning i köket, jag har ett eldrivet höj-och sänkbart kök så jag kan anpassa skåp och diskbänk så att det ska passa mig. Nu har typiskt nog överskåpen slutat fungera så de står i högsta läget och jag når alltså inte upp. Då det var insatt i lägenheten redan från förra hyresgästen så var jag lite osäker på vem som skulle ha min anmälan men jag började med min hyresvärd som i sin tur skickade ut en snubbe för att kolla på det. Men som jag trodde är det inget de kan åtgärda och jag blev hänvisad att ringa till hjälpmedelscentrum vilket jag tyckte lät konstigt och mycket riktigt sa de när jag ringde dit att det är bostadsanpassningen på kommunen som har hand om det.

Lyckades efter lite om och men få tag på en trevlig person där som direkt gjorde en arbetsorder så förhoppningsvis blir det åtgärdat inom kort, känns väldigt bra.

Uppdatering om graviditeten då? Den fortsätter att flyta på måste jag säga, jag märker att ju lugnare jag tillåter mig att ta det ju mindre värk har jag så det är väldigt lugna dagar i mitt liv just nu och bebis verkar nöjd då det sparkas och buffas och hickas om vartannat större delen av dagarna. Dock börjar jag nu känna att det är dags att snart få vila fullt ut, dvs inte tänka på jobb och andra måsten utan bara få ta dagarna som de kommer och nu är det nära. Veckan som kommer är nämligen näst sista veckan att jobba och det är naturligtvis blandade känslor; lättnad för att just få den vila jag behöver, hinna med det jag inte orkar när jag samtidigt jobbar, vila upp mig inför det som väntar men också lite ”skräck”. Låter skapligt dramatiskt och inte alls så jag menar utan mer att jag varit på samma jobb i över två år nu varje dag och nu helt plötsligt ska jag ha ledigt en tid framöver och har inte den där vardagliga rutinen med att gå till jobbet längre.

Jag vet att jag kommer ha fullt upp här hemma sedan och att varje sekund med vårt nytillskott kommer vara helt underbart bra så det har ingenting med det att göra utan det är nog mer att det här är helt nytt för mig. Det är trots allt min första graviditet och min första mammaledighet, men längtan växer sig större för varje dag <3

Nu ska jag fortsätta mitt mellanmål i form av grekisk naturell yoghurt och min egna frö-och bärblandning som består av pumpakärnor, linfrön, solroskärnor, kokosflingor samt underbara gojibär. Kan varmt rekommenderas!

IMG_3954-1

Hoppas att ni får en fortsatt härlig och solig söndag så hörs vi snaaaaaart!

Kram!

 

 

 

 

Kommentera