Kommer du verkligen kunna ta hand om ett barn? 

Som en del av er säkert redan har läst i min beskrivning här så väntar jag och min man vårt första barn till sommaren. Något som vi båda har längtat väldigt mycket efter har äntligen hänt. 

Jag har kämpat med väldigt många saker de senaste åren och det största projektet har varit min vikt och jag tänker absolut inte skylla ifrån mig på min funktionsnedsättning men med tanke på att min rörelseförmåga är begränsad till viss del så kommer man aldrig ifrån att det blir mer kämpigt att ta sig i mål för min del. Men i sommar så är det två år sedan som jag lade om min kost totalt, jag började äta enligt LCHF och det är det bästa valet jag gjort. Det har inte resulterat i att jag är i mål än absolut inte. Men jag är en såpass bra bit på vägen så till och med min kropp visade att den var redo att kunna klara av att bära ett barn. 

Det har nämligen aldrig varit en självklarhet för mig och visst ska man aldrig ta något för givet men eftersom jag vet att jag haft en stor övervikt och efter ett flertal negativa graviditetstest så gick jag helt enkelt in i tanken att nej jag kan faktiskt inte bli gravid. Sen om det bara berodde på övervikt visste jag inte utan det fanns också en rädsla för att det kunde bero på min funktionsnedsättning. 

6/11-16 var dagen då jag plussade. Lyckan var obeskrivlig och både jag och min man blev chockade, efter den tiden som gått så hade vi äntligen lyckats. 

Idag är jag inne i v.15 och på den här tiden har vi haft möte hos barnmorskan och sedan har vi även fått se det lilla livet i samband med KUB-testet som man erbjuds. För oss var det en självklarhet att göra det just för att se risken för eventuella missbildningar eftersom jag har mitt ryggmärgsbråck. Jag vet att nervositeten var enorm och när barnmorskan säger att sannolikheten för missbildning ligger på 1 på ca 11 200 så sköljde en stor lättnad genom hela min kropp. 

Jag har hittills mått väldigt bra och det märks ännu inte så speciellt mycket som tyder på att jag är gravid men däremot så går tankarna. Jag vet att det finns folk i min omgivning utan att hänga ut någon som faktiskt tvivlar på hur pass jag kan ta hand om ett barn och att få veta en sådan sak gör fruktansvärt ont. Varför skulle inte jag klara det bara för att jag är sittandes? Det gäller att hitta metoder som fungerar för en själv och det kommer jag att göra för jag vet att jag både kan och vill. 

Att ha en funktionsnedsättning och gravid är något jag kommer att skriva mer om här ju längre tiden går, jag kommer att dela med mig av alla tankar, reaktioner från omgivning, läkarbesök osv. Det jag vet just nu är att jag i samband med nästa ultraljud i februari kommer att få träffa en läkare som kommer att kolla min rygg så att det inte sker några negativa förändringar i takt med att barnet i magen växer. Fantastiskt bra att få en säker graviditet med många som stöttar och ser till att man mår bra. 

Med rätt inställning så går allt och jag är otroligt lycklig. Jag är precis som alla andra, jag kan skaffa familj och jag gör det på mitt sätt. 

Frida

4 thoughts on “Kommer du verkligen kunna ta hand om ett barn? 

    1. Åh Moa! Tack för dina fina ord, du är helt fantastiskt på många sätt och det hoppas jag att du vet. Riktigt roligt att du vill följa mig och min resa genom livet 🙂 Vi ses snart hoppas jag. <3

  1. Vill först och främst bara säga hur grym du är Frida som väljer att dela med dig av din resa genom livet. Kunskap och levda erfarenheter är det bästa sättet att motverka förutfattade föreställningar och fördomar och jag är så imponerad av att du valt att släppa in oss läsare så nära inpå kroppen och själen, och jag är helt säker på att det kommer sprida oerhörd upplysning och ny kunskap för så många människor. Vi behöver fler som dig för att göra världen till en mer fördomsfri plats. Miljoner lycka till med graviditeten, kommer naturligtvis följa med dig på vägen! Kram Julia Almén från Linghemskolan

    1. Hej Julia! Kände hur rörd jag blev när jag läste dina rader, det är sådana här kommentarer som får mig att inse att jag hittar rätt saker att skriva om och att det uppskattas från omvärlden. Mitt innerligaste tack för din fina kommentar och jag är glad att du vill följa med under resans gång! Kram <3

Kommentera