Vi blev skickade till barnakuten…

God förmiddag fina läsare, har ni haft en bra helg såhär långt?

Hos oss blev den inte som vi hade tänkt, vi hade inget speciellt planerat men en mysig helg tillsammans och bara vara är ju något som alltid går hem. Dock började lördagsmorgonen med att jag ser att Liam inte andas som han brukar utan han får verkligen anstränga sig för att göra det och magpartiet jobbar på extra hårt vilket man ser i form av ryckande rörelser och inga jämna fina andetag. Till och från blir han helt förtvivlad, gråter och skriker och säger ”ajajaj” så jag förstår givetvis att något är fel och ringer till 1177 där det är 30-40 min kö.

Tillslut är det min tur och jag får prata med en jättetrevlig sjuksköterska som tar detta på största allvar, ger tips och hänvisar oss till att boka en tid på Jourcentralen så att en läkare får göra sin bedömning. Sagt och gjort så fick vi en tid 14:45 och såklart skulle vi åka in akut om läget försämrades men som tur var höll det sig relativt stabilt med hjälp av smärtstillande förutom att han fick feber någon timme innan vi skulle bege oss, humöret är ändå på topp emellan de perioder han blir ledsen och säger ”ajajaj” upprepade gånger.

På plats träffar vi en läkare som tittar och känner på Liam samt lyssnar på andningen och snabbt konstaterar hon att han har det kämpigt både vid in-och utandning så innan hon fortsätter med undersökningarna får vi gå till en sköterska så att Liam får inhalera luftrörsvidgande. Detta görs tre gånger med lite mellanrum och han var så duktig! Sedan tas ett stick i fingret för att kolla snabbsänkan som såg bra ut tack och lov men usch vad ledsen han blev (dock långt ifrån så ledsen som de var vana vid där) . Efter det tog sköterskan fram en liten låda med massa saker som han fick välja något ur när han varit så duktig. Det var svårt att välja med tillslut fastnade han för en liten grönglittrig ödla plus att han charmade till sig en penna från sköterskans bröstficka att ta med hem haha 😉

Undersökningarna fortsatte, andningen hade lättat något men inte såpass som läkaren ville. Hon kollade även halsen där hon knappt behövde titta mer än en sekund, stackarn var rejält svullen såklart han har ont då 🙁 Men med en son som vägrar öppna munnen oftast så är det ju inte lätt att hålla koll på. Dessutom var ena örat rött och svullet inuti också och där förklarades det varför han tagit sig en del på örat då och då. Syresättningen låg på 94 och det var läkaren inte så nöjd med heller, därför valde man att skicka oss till barnakuten för en stunds observation och fortsatta undersökningar.

Under observationen fick Liam lite festis och mangodessert och det föll i smaken kan jag lova efter att knappt ha velat äta under dagen. Därefter fick han någon slags sockerkick och var överallt och ingenstans i undersökningsrummet, pratade glatt med personalen osv. Inga problem med humöret fortfarande med andra ord 🙂

Sedan kom en barnläkare och pratade med oss, vi fick berätta allt för femtioelfte gången för att Jourcentralen inte hade lagt in några anteckningar fastän det skulle göras medan vi förflyttade oss till barnakuten. Barnläkaren tittade, kände och klämde. Hon var inte bekymrad över syresättningen och vid det här laget hade inhalationerna gjort betydligt mycket mer verkan, han hade fortfarande ansträngd andning men inte alls i närheten av hur det var innan.

Domen blev tillslut en rejäl förkylning, han har med största sannolikhet otroligt ont i halsen plus ensidig öroninflammation. Det vi fick reda på var att de inte behandlar det på så små barn när det ”bara” är ensidigt för att de har så bra immunförsvar så att det löser sig själv mycket bättre än att ge antibiotika till ingen nytta. Vi blev rekommenderade att köra med Ipren och alvedon regelbundet och skulle vara observanta på om örat börjar rinna eller om andningen blir sämre, då får vi såklart åka in igen.

Det blev en lång lördag för oss alla så efter lite glass, smärtstillande och en massa mys lyckades Liam somna gott och sov sedan hela natten. Älskade fina unge, nu är det din tur att få bli frisk efter alla baciller du åkt på! <3

Har ni haft lika mycket otur som oss med förskolebaciller eller har ni klarat er hittills? 

Tack för att du läste! <3 Glöm inte att prenumerera på bloggen och följa mig på mina övriga sociala medier nedan.

 

 

                                                                                                     

Tagged , , , , , , , , ,

Kommentera