Vad ska du bli när du blir stor?

Inlägget är i samarbete med Uniflex Bemanning

Ja som rubriken lyder, det är i många fall allt annat än lätt att besvara den frågan. Vissa har turen att veta från start vad de faktiskt vill göra och det måste vara så skönt. Jag har genom åren haft många olika idéer om vad jag vill göra och jag gillar att testa på olika saker för att lättare komma fram till vad det är jag ska syssla med. Tyvärr har det varit allt annat än lätt för mig att överhuvudtaget få den där chansen att få testa på något och det är svårt för många i dagens samhälle men att bli nekad pga att man sitter i rullstol är ren och skär diskriminering så där har vi med någon form av funktionsnedsättning en betydligt större svårighet att visa vad vi kan. Det kommer man inte undan.

Ni som har följt mig ett tag vet att jag i våras valde att säga upp mig från min dåvarande anställning som jag var föräldraledig ifrån. Ett företag som aldrig gjort skillnad på mig eller mina fd kollegor vad gäller anställning mm. De har sett mig för den personen jag är och jag kommer alltid att vara dem evigt tacksamma. Det var absolut inget självklart beslut och med handen på hjärtat gick inte allt enligt planerna efteråt heller men jag valde att tänka på orden som min pappa alltid säger, allt löser sig. För det gör det på ett eller annat sätt. Jag hade trots allt några månader kvar att vara föräldraledig så jag sökte en massa jobb, fick chansen att komma på intervjuer och kom dessutom långt i ett par rekryteringsprocesser men sedan dog det ut.

Då kom jag på idén om att registrera mig hos olika bemanningsföretag. Att vara anställd via ett bemanningsföretag har jag inga tidigare erfarenheter ifrån men det skadar inte att testa tänkte jag. Ett av de företag jag registrerade mig hos var Uniflex Bemanning. De har kontaktnät inom flertalet områden som lager, el, bygg, industri, försäljning, kundservice och administration så det är otroligt brett och det såg jag som något väldigt positivt.

Uniflex erbjuder hjälp till personer som blivit uppsagda så att de ska hitta en ny sysselsättning, de arbetar med rekrytering och uthyrning; dvs du är anställd hos Uniflex Bemanning följer deras regler och avtal men jobbar som konsult hos ett annat företag. De har kontor på väldigt många platser i landet så det är högst troligt att du finner ett utav dem inte alltför långt bort från dig och det är så det ska vara. Smidigt gillar vi alla!

Som arbetssökande får du registrera dina uppgifter, ladda upp ditt CV och personliga brev och ange vad det är du är intresserad av att arbeta inom/har mest erfarenhet av. Har du inget färdigt CV så har Uniflex Bemanning en mall för det som är fritt att använda sig utav. Sedan är det dags att börja söka! Att använda deras sökfunktion på hemsidan tycker jag personligen är jättebra, inget komplicerat och man kan göra många val som gör att det ska kunna passa en själv i största möjliga mån. I de flesta fall märker man i annonserna att det inte framgår vilket företag tjänsten är hos men det är något som tas upp vid intervjutillfället om du blir kallad.

Jag har själv lagt upp CV, personligt brev mm så jag finns med i deras databas men sedan fick jag som bekant besked om att jag kommit in på den utbildning som jag går nu så det här med jobbsökande lägger jag på is ett tag framöver även om jag slår ett öga lite här och var med jämna mellanrum. Du hittar nämligen också extrajobb hos Uniflex och det kommer säkerligen bli aktuellt för mig till nästa sommar när min utbildning tar ett sommaruppehåll. Så vet du inte vad du ska hitta på i framtiden tycker jag uppriktigt att du ska registrera dig hos Uniflex Bemanning, kanske är det just där du hittar ditt drömjobb?! 🙂

Tack för att du läste! <3 Glöm inte att prenumerera på bloggen och följa mig på mina övriga sociala medier nedan.

 

 

                                                                                                     

 

Tagged , , , , , ,

Kommentera