Första olyckan har varit framme

Onsdag och nästan häften av veckan har redan gått! Känner mer och mer att jag verkligen inte hinner med allt jag skulle vilja/behöver men jag tror att mycket kommer bli bättre när alla nya rutiner har sjunkit in lite. Liam började sin inskolning på förskolan i måndags, jag har inga föreläsningar i skolan den här veckan så att starta inskolningen nu blev ju toppen!

Jag kan ju säga som så att det är som jag trodde; mest mamman det är lite känslosamt för, Liam själv utvecklas för varje dag och tar för sig mer och mer. Måndagen började med ett besök på förskolan under en timme, så tyst som han var då har jag nog nästan aldrig hört honom men det är såklart förståeligt med så många nya människor och intryck. Enda gången han grät var pga de andra barnen som grät från olika håll, de små blir ju så påverkade av varandra men det var rätt snabbt övergående när han fick komma upp i famnen. Sista minuterna spenderades i sandlådan där han var lite reserverad men sedan lekte glatt både med sig själv och andra barn.

Igår blev det samma upplägg, en timmes besök och lek ute i det fina vädret som har kommit tillbaka efter lite regn som har varit. Redan då vågade han sig på mycket mer i sandlådan, lite läskigt när 5-åringarna kom för nära men de försvann ganska snart på sin aktivitet och leken fortsatte. Både i måndags och igår var det bara att stoppa lite i magen när vi kom hem för att sedan sova i 2-2,5 timme.

Dagens besök blev på hela två timmar så då fick vi vara med på fruktstunden innan leken ute började. Liam kom igång snabbt och lekte samt städade efter de andra barnen, visst är han väl bra ordningsam min pojke? Mycket prat, skratt och gångträning. Inte så stort behov av att se mig hela tiden utan hade fullt upp med annat. Dock så skedde första olyckan på förskolan idag, det är ju absolut inte sista gången; ståendes i sandlådan tappade han balansen och slog i kindbenet i sandlådekanten vilket resulterade i ett rejält blåmärke på kinden. Ni som vet känslan, ni vet. Usch vad det smärtade i mammahjärtat! Men man måste försöka tänka att det är en del av lärandet och i att upptäcka saker. Personalen tog så fint hand om honom och det ger även mig som förälder en stor trygghet inför den dagen jag inte äFr med där längre <3

Så har förskoleveckan sett ut såhär långt. Imorgon är det studiedag på förskolan så eventuellt blir det att ta en tur till stan och kolla på lite uteleksaker till honom, bra att ha när vi besöker lekparker eller åker iväg någonstans.

Har jag någon läsare vars barn också håller på att skolas in eller kanske nyligen gjort eller ska? Berätta gärna bland kommentarerna om hur ni upplever/upplevde processen 🙂

Igår stannade vi till och tittade på änderna vid bäcken påväg hem från förskolan, mycket roligt och uppskattat <3

 

 

                                                                                                     

Tagged , , , , ,

Kommentera