Det känns konstigt att det snart är över

Fredag och mannens semester börjar lida mot sitt slut, på måndag är det tillbaka till vanliga rutiner igen i några veckor för att sedan ändra om lite igen eftersom jag kommer att börja plugga på affärshögskolan. Tyvärr har vi ännu inte fått besked om förskoleplats till Liam än (vi ställde honom i kö när han var 4 månader) så tills att det beskedet kommer får vi pussla ihop allt så gott det går. Jag visste ju inte riktigt för ett år sedan att jag skulle börja plugga nu i höst osv men man får helt enkelt lösa det så gott det går vilket jag är säker på att vi gör då jag dels inte kommer att vara i skolan alla dagar i veckan, min man kommer att vara lite föräldraledig och sedan har vi turen att det finns nära och kära som erbjuder sig att ställa upp som banvakt om det krisar. Då tänker ni säker, ja men varför kan inte Liams pappa vara helt föräldraledig de dagar du är i skolan?

Av den enkla anledningen att jag kommer att gå på CSN, det är inte ens att jämföra med en heltidslön för ett arbete. Våra utgifter är oförändrade och pengar måste helt enkelt in, det är inget jag skäms för att säga. Vi bor i en hyresrätt relativt centralt och bara där försvinner en större del av inkomsterna. Så nu har vi klarat av den funderingen, eller hur? Och det är som sagt en begränsad tid för inom kort borde vi få besked om förskoleplats när semestertiderna är slut. I slutänden kommer det vara så värt allt fix för jag har verkligen hittat en drömutbildning och tyvärr så är det så att man i min sits oftast behöver bevisa ännu mer vad man går för så det här är en chans för mig att om ett par år förhoppningsvis ha fått tag på en bra tjänst inom det jag vill arbeta med.

Nu är vi inne i augusti och sedan jag fick beskedet att allt med CSN löst sig, att jag kommit in på en bra utbildning så har jag enbart varit lycklig. Det känns lite overkligt men jag är supertaggad! Samtidigt som jag inte kan låta bli att känna liiiiite smått ångest. Jag har varit hemma sedan första juni förra året och spenderat varenda dag tillsammans med Liam sedan han kom till världen (förutom de dagarna jag låg inne på sjukhuset i början av januari i år och det var hemskt, usch vilken saknad efter familjen!) Om ca tre veckor så är min föräldraledighet över, det känns lite konstigt ändå. Lyckligtvis som jag nämnde ovan så är jag inte i skolan alla dagar vilket betyder att Liam inte kommer behöva vara fulla dagar på förskolan när han väl fått en plats och jag vet att jag kommer få en hel del tid med honom. Men ändå, ni som vet ni vet.

Vi har inte heller valt att lämna bort Liam över natt än oavsett om det är till folk som står oss extremt nära, varken jag eller mannen har känt oss redo eller haft något behov av det. Det här är något som är högst individuellt och jag tycker verkligen inte att man är en sämre förälder för att man lämnar bort sina barn över en natt eller liknande för att få tid med enbart sin partner, det vill jag förtydliga. Men jag har inte känt det behovet.

I november ska detta testas, han ska få sova hos sin mormor och morfar en natt. Jag och min man firar 5-årig bröllopsdag i november och veckan innan så ska vi gå och se buskisen ”Pilsner och penseldrag”, man har ju sett dessa enligt mig väldigt roliga buskisar på tv innan och när de passande nog kommer till stan veckan innan bröllopsdagen så slog vi till. Så i förrgår hämtade vi ut biljetterna och en datenight är spikad helt enkelt <3 Har ni varit och tittat på någon av deras föreställningar live? Jag kan tänka mig att det blir en hel del skratt.

Det är väldigt roligt att ha lite att se fram emot när hösten kommer, vi får ju givetvis inte glömma min och Fröken Rödlöks bloggmiddag som äger rum 1/9 så det är väldigt snart och det är så kul att vi blir ett gäng. Mer om detta kommer i ett senare inlägg 🙂

Tack för att du läste! <3 Glöm inte att prenumerera på bloggen och följa mig på mina övriga sociala medier nedan.

@morsanpahjul.se
Morsan på hjul
                                                                                                     

Tagged , , , , , , ,

6 thoughts on “Det känns konstigt att det snart är över

    1. Ja precis. Dock är det så många därute som ska leka ”duktiga” och tala om för andra hur dålig man är som inte tänker på barnet före ekonomin. Men så är ju inte fallet, jag vet att Liam kommer älska förskolan när han väl får en plats 🙂 Skulle han mot förmodan inte vara redo för det än så får man ta det då.

    1. Jag har velat se live länge och tänkt om man skulle besöka teatern där en sommar men det har inte blivit av så blev så glad när jag såg att de skulle komma hit 🙂 Det måste varit en rolig upplevelse att ha sett live? 🙂

Kommentera