Morsan på hjul växer och äntligen kan jag berätta!

Nu är det snart ett år sedan (i september) mitt varumärke Morsan på hjul föddes. Helt galet vad tiden har gått fort och så mycket som har hänt, givetvis har det varit och är fortfarande upp-och nedgångar men så är det för alla. Däremot är jag säker på att om man tror på det man gör så kommer man tids nog att lyckas; inte trodde jag att det skulle finnas folk som dagligen kommer in här och läser, inte trodde jag att jag skulle få så många följare på Instagram osv. Sedan tänker jag inte vara rädd för att säga att jag vet att några utav de som följer mig på Instagram följer ”bara för att” och det får man givetvis göra, men jag tror att man vinner på att vara en genuin följare som enbart är hos dem man gillar helt enkelt. Det är så jag gör iallafall. Det är för mig så mycket mer värt att de som gillar det jag gör och som engagerar sig får chansen att följa mig och mitt liv. Men alla gör vi som vi vill och det är toppen! 🙂

Jag vet att mitt varumärke gör skillnad, det har jag fått bekräftat både i verkliga livet och bland kommentarer så det finns bara planer på att fortsätta för jag vill vara med och påverka samhället i rätt riktning så gott jag bara kan. Jag vill bidra med mina kunskaper och erfarenheter, det är det här jag brinner för. Därför måste även Morsan på hjul utvecklas för att hänga med, det har redan blivit så mycket mer än denna blogg och därav kanske ni uppmärksamma följare på Instagram har sett att jag ändrat min profil där från ”personlig blogg” till ”offentlig person”. Jag ser inte mig själv som ”bara” en bloggare längre och tanken är som sagt att det ska bli ännu mer och då känner jag att detta passar min beskrivning bättre.

Vad ska jag göra med varumärket härnäst då? Jo idag kan jag stolt säga att Morsan på hjul även blir till en föreläsning, den kommer att gå just under detta namn och förhoppningen är att jag ska kunna erbjuda fler typer av föreläsningar på sikt under andra namn. Nedan kan ni läsa en sammanfattning om syftet med just Morsan på hjul-föreläsningen:

I takt med att högstadie-och gymnasietiden går mot sitt slut och det börjar bli dags för vuxenlivet så dyker ofta en mängd frågor upp i stil med ”vad ska det bli utav mig?” ”kommer jag verkligen att klara mig på egen hand?” ”Kommer jag någonsin få skaffa familj?” ”Kommer jag överhuvudtaget att hitta någon som vill leva med mig?” ”hur ska jag få en ok ekonomi när majoriteten av alla företag inte ens vill ta emot mig som praktikant?” ”Vad har jag för rättigheter i samhället?”

Ja frågorna är många. Syftet med denna föreläsning är därför att inspirera, att informera och ge hopp. Inte bara till dig som själv har en funktionsnedsättning utan även till dig som förälder, nära anhörig till personer med funktionsnedsättningar. Jag vänder mig också till dig som kanske väntar barn som kommer att födas med någon form av funktionsnedsättning. Givetvis även till dig som helt enkelt bara vill veta mer.

Livet är inte över, det är inte mindre värt bara för att man föds med en funktionsnedsättning. Det går att leva ett väldigt normalt liv, det som krävs förutom att hitta sina egna strategier är envishet, en stark vilja att lyckas, våga drömma och sätta mål, skinn på näsan och sist men absolut inte minst; ett positivt tänkande!

När ni lämnar denna föreläsning hoppas jag att ni har fått svar på de frågor ni funderat över, att oron inför framtiden minskar och att ni vågar tro på att allt är möjligt även om det periodvis är väldigt tungt och kan kännas hopplöst.

Den kommer som ni ser att inrikta sig mer på tonåren och upp till vuxenlivet då jag märker att det är det man oftast tänker på som förälder, anhörig men också personen själv som har en funktionsnedsättning. Tanken är såklart inte att tala om att si och så är det men genom att tala om hur det har varit och är för mig så tror jag ändå att man kan sprida mer glädje och hopp för många därute.

Bokningar kommer jag att ta emot med start under hösten, exakt när kommer ni att bli uppdaterade om plus att det kommer upp en flik med ”Föreläsningar” inom kort där ni finner all info. Det här är något jag kommer att göra på egen hand, jag är alltså inte med i någon slags föreläsningsbank osv men jag kommer att köra som egenanställd och fakturerar alla mina föreläsningar via Cool Company precis som jag i nuläget gör med de samarbeten jag genomför.

Jag hoppas att ni tror på det här lika mycket som jag gör. Jag har sagt det förr men säger det igen, kunskap kan man aldrig dela med sig för mycket av så nu kör vi och jag är så peppad och så glad över att jag kan dela med mig av det här nu efter en tid med mycket arbete kring detta.

Tack för att du läste! <3 Glöm inte att prenumerera på bloggen och följa mig på mina övriga sociala medier nedan.

 @morsanpahjul.se

 

    Morsan på hjul

Tagged , , , , , ,

6 thoughts on “Morsan på hjul växer och äntligen kan jag berätta!

    1. Känns både läskigt och spännande på samma gång! Men måste chansa lite 🙂 Tusen tack finaste du! <3

Kommentera