Nu får ni skärpa er!

Jag tänkte först att jag inte skulle skriva ett sådant här inlägg för att så många andra gör det. Men efter en liten stund med ytterligare lite funderingar kring det så bestämde jag mig för att så blir fallet ändå. Som vanligt gäller det här långt ifrån alla men ni som känner er träffade borde kanske tänka till en gång extra på hur ni beter er i sociala medier.

Vad är det jag pratar om och varför vill jag ta upp det även hos mig?

Anledningen till att jag också vill ta upp detta är dels för att det inte går att ta upp för många gånger men också för att jag nästan dagligen ser kollegor inom sociala medier som blir utsatta för det här. Jag själv har än så länge haft väldigt mycket tur men självklart har det hänt mig också. Dock blev jag så illa till mods för en tid sedan när det än en gång drabbade en utav de sociala medier-kollegor som jag följer mest och då kan jag inte längre sitta och titta på.

Men kom till saken nu tack..?!

Vi ska än en gång prata om näthat, det har gjorts så många gånger så man tycker ju att folk borde förstå men tydligen har det inte gått hem hos alla ännu.

Det jag ser allra mest utav är folk som sitter bakom sina skärmar och droppar kommentarer om någon persons utseende eller personlighet. Vem exakt är du att döma andra? Är du verkligen så perfekt själv? Bevisligen inte eftersom du har låtit dig själv sjunka till den här nivån. Men att säga det när du ser personen i fråga på stan det vågar du inte. Det är helt okej att tycka saker men någonstans måste det väl ändå finnas en gräns för vad man säger högt och inte? Jag blir rädd när jag ser hur vissa beter sig i kommentarsfälten lite här och var.

Fast hallå… du/ni är ju offentliga och då får man räkna med att höra sådant!

Vet inte hur många gånger i ordningen jag har hört den meningen.. NEJ, NEJ och åter NEJ! Bara för att man har valt att vara offentlig så betyder inte det att man får säga precis vad som helst, vi har känslor som alla andra och ska väl inte ”straffas” för att vi har gjort valet att dela med oss av livet? Nu får ni faktiskt skärpa till er en gång för alla. På vilket sätt mår du bättre av att trycka ner någon? Sprid kärlek eller var tyst om du inte gillar det, det är två väldigt enkla val du har.

Som jag skrev ovan så har jag tack och lov väldigt snälla kommentarsfält på mina kanaler än så länge men en och annan ogenomtänkt kommentar har jag absolut fått. Det är oavsett ingenting vi ska behöva ta, inte någon varesig man är offentlig eller inte. Att det är något vi ska ”räkna med” är skitsnack, man kan inte gilla alla eller tycka lika om allt men håll det för dig själv istället för att leta fel.. Nästa gång är det dig det drabbar, då är det garanterat inte lika roligt.

Sprid BARA kärlek! <3

Tack för att du läste! <3 Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram

 

Tagged , , ,

4 thoughts on “Nu får ni skärpa er!

  1. Håller med dig helt. Värsta är personerna som rättfärdigar sin mobbing och kränkning med att ”vi har faktiskt yttrandefrihet i Sverige” Suck liksom..

Kommentera