Vem vill dejta någon som har en funktionsnedsättning?

Godkväll på er! Hur har ni haft det idag? Här hemma har det varit lugna gatan, jag har till största delen av dagen gjort några småändringar på bloggen och det tar ju sin tid. Ni som vet ni vet 🙂 Givetvis en massa mys med familjen också och jag är så glad över att mannen inte ska jobba imorgon utan påbörjar sin semester nu.

Ikväll tänkte jag skriva om något jag då och då får frågor om men också läser en del från andra som har någon form av funktionsnedsättning, främst de funktionsnedsättningar som leder till att man är rullstolsburen eftersom det är det jag kan mest om. Såklart.. 😉 Det är nämligen det här med dejting. Är det svårare att få till en dejt när man har en funktionsnedsättning som gör att man sitter i rullstol?

Som allt annat så är det väldigt individuellt och jag kan bara gå på mina erfarenheter men jag ser flera nästan dagligen som är väldigt bekymrade över det och som finner det helt hopplöst att hitta någon som kan älska dem och se dem som den person de är och ingenting annat. Jag kan helt klart relatera till de känslorna och tankarna för jag har själv varit där. Inte bara en gång.

Själva grejen att få till en dejt har för mig inte varit det svåraste i processen utan det har snarare varit nästa steg; dvs nästa dejt, att ta det till nästa nivå. Första dejten har nästan alltid känts jättebra, det har varit en trevlig stund och jag lämnar träffen med en positiv känsla. Dock har den känslan försvunnit ganska fort ett antal gånger och vad beror det på? Standard i mitt liv har varit att personen jag träffat helt enkelt slutar höra av sig, han går upp i rök och sedan rann det förstås bara ut i sanden. Då tänker säkert en del av er ”ja, men det där kan ju hända alla och behöver inte alls bero på att du sitter i rullstol.. Jag vet vad jag pratar om blir mitt svar till er. Nedan följer ett exempel:

Jag träffade en kille för många år sedan nu och vanlig ordning hade vi en superbra träff med mycket skratt och från min sida kändes det helt klart som att vi klickade, jag fick känslan av att det besvarat åtminstone om man ska gå på hans ord och handlingar. När vi skildes åt så märkte jag ganska snart att något inte var som det skulle men eftersom jag tyckte om honom så mycket så försökte jag intala mig att det var inbillning. Hans sms kom alltmer sällan, han hade helt plötsligt inte tid att ringa eller att prata på MSN (jag nämnde att det var några år sedan va?). Jag ville inte inse att jag aldrig mer skulle få träffa honom igen för det var så det tillslut blev vilket ni säkert redan har listat ut. Det var inte det värsta såhär med facit i hand..

Efter en tids tystnad mellan honom och mig så fick jag ett meddelande av en av mina dåvarande närmaste vänner. Hon sa att hon hade något att berätta och visa för mig. Hon och den killen jag var på dejt med hade alltså chattat och han hade öppnat sig totalt för henne om situationen med mig. Eftersom det var många år sedan nu så kommer jag inte ihåg orden exakt men jag fick konversationen skickad till mig och hans förklaring löd: ”Jag tycker att det blir för krångligt att gå vidare till något seriöst med någon som sitter i rullstol, hon kan ju inte allt som alla andra kan och jag är ute efter en normal relation, inget annat.” Behöver jag säga att det gjorde ont i hjärtat? Jag tyckte så galet mycket om den människan och sedan får jag det här kastat i ansiktet, av min dåvarande bästa vän och inte av honom själv dessutom. Fegt och falskt på hög nivå.

Så mitt svar på frågan är ja, till viss del. Alla har inte förmågan att se till personen man träffar utan väljer att se hinder och det som egentligen spelar mindre roll. 

Idag är jag tacksam att jag inte gav upp och grävde ner mig totalt. Jag hittade mannen i mitt liv som accepterar mig för den jag är och det kommer just du också göra. Det krävs att man pussar några grodor innan man hittar sin prins, inte bara om du har en funktionsnedsättning förstås. Men ibland får man utstå lite mer tyvärr, pga ren okunskap och rädsla för att göra något som skiljer sig från mängden.

Tack för att du läste! Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram

Tagged , , , , , ,

Kommentera