Öppet brev till Tina Karlsson, Museichef i Linköpings Kommun

Hej Tina,

Egentligen borde jag kanske vänta med att skriva det här då jag i skrivande stund är väldigt upprörd över dina uttalanden. Jag borde kanske också ha skrivit detta till dig direkt men jag själv vet hur lätt det är att radera ett mejl som känns obekvämt så varför inte låta alla få veta vad som pågår egentligen samtidigt som det här inte går att radera för din del? Perfekt enligt mig.

Det är inte ofta jag skriver upprörda inlägg härinne och det vet ni som har följt mig ett tag också, jag försöker att hålla en positiv och glad ton så långt det går. Men vissa gånger så är det en ren omöjlighet och jag skulle kunna låta bli att uttala mig överhuvudtaget om det jag skriver nu men av vilken anledning? Det som sker är helt uppåt väggarna och ska naturligtvis lyftas, jag gör allt i min makt för att hjälpa till i kampen om rättvisa oavsett vad det handlar om.

Du Tina, precis som jag vet exakt vad det här brevet handlar om. Våra helt underbara och inte minst viktiga Gårdsmusikanter som i över trettio år har gått runt i Gamla Linköping och spridit glädje till såväl oss som bor här men också turister som kommer på besök genom sin musik och sitt trevliga humör. Återigen ska du ta dem ifrån oss, du har nämligen försökt förut men då skyllde du på ekonomiska anledningar men som då löstes genom att en vänförening gick in och betalade de två musikanternas löner. Så då slapp ni ju faktiskt undan en kostnad och alla kan vara nöjda, eller hur?

Nej inte du Tina. Nu går du på igen och påstår att det finns en utredning om dem som ett arbetsmiljöproblem vilket det kort efter ditt uttalande kommer fram att det inte alls finns enligt ordförande i Kultur-och fritidsnämnden. Då blir du tvungen att ändra din version och säger att det handlar om ”tjänstemannaanteckningar” och dessa är inte en allmän handling. Bara såhär långt ringer det en varningsklocka; Du kan inte redogöra för vad som har hänt eftersom att det inte har hänt något och du verkar ha tydliga svårigheter med att skilja på privat och arbete när det kommer till dina känslor gentemot musikanterna.

Musikanten Lasse har uttalat sig om att en gång berömt en tjej för fina smilgropar och fint leende. Men allvarligt talat, hade tjejen i fråga tagit illa vid sig av en sådan komplimang så hade hon väl gått vidare med detta själv? Personligen hade jag blivit glad och det hade gjort min dag, det finns absolut ingenting stötande i detta och återigen, hade hon tagit illa upp så hade hon själv gått vidare med det.

Det du gör just nu är att hitta minsta lilla för att få bort dem från Gamla Linköping, för att du personligen inte tycker om dem. Men vet du vad? Vi som bor här gör det, våra turister gör det för att de är en del av Linköping och de sprider så otroligt mycket kärlek,värme och glädje. De är viktiga för oss och det borde väl du som chef i Linköpings kommun bry dig mer om? Vad du personligen tycker om dem hör faktiskt inte hit och att uttala dig om saker som inte stämmer är varken snällt eller okej.

Om det nu stämmer så varför inte lägga alla korten på bordet en gång för alla, det bör inte vara så svårt om det du säger är sant? Men allt tyder på att det är dina personliga åsikter som talar då du inte ens kan möta musikanterna och själv tala om att de inte är välkomna tillbaka att spela utan det får de besked om utav tredje person. Fruktansvärt tragiskt det här och jag hoppas innerligt att du tänker till en gång extra och håller dig till det som är sant. Annars bör du kanske börja se dig om efter en annan tjänst som passar dig bättre?

Vill du prata vidare om detta så är det helt okej att kontakta mig på contact@morsanpahjul.se, jag tar gärna en pratstund med dig om du så önskar då vi är många i kommunen som vill ha svar.

Så nu ber jag er alla, oavsett Linköpingsbor eller ej att dela det här så det sprids. Det finns få saker som gör mig så upprörd och det märker ni säkert i texten, det här måste få ett slut. 

Händelsen jag skriver om kan ni läsa mer om genom länkarna nedan:

Corren (Ni behöver vara prenumeranter för att kunna läsa artikeln tyvärr!)

Linköping News

Det finns också en pågående namninsamling i ärendet här, skriv gärna på <3 Och än en gång, dela detta är ni gulliga oavsett var ni bor!

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

 

 

Tagged , , , , , ,

Kommentera