Vad skulle jag göra utan honom?

Jag är nästan helt säker på att det jag kommer skriva om i det här inlägget har jag skrivit om förr, men det gör ingenting för det tål att upprepas flera gånger.

För ett par veckor sedan hade jag hembesök av min arbetsterapeut där vi gick igenom ett papper med en massa olika situationer och sysslor och jag fick svara om jag klarade dem självständigt eller inte och förklara varför just för att kunna göra en rättvis funktionsbedömning helt enkelt. Det var saker från lågt till högt. Vi kom fram till att jag är väldigt självständig i det stora hela och med stöttningen jag får utav min man så har vi en väldigt fungerande vardag ändå jämfört med många andra i min situation.

Men sedan gjorde hon något som ingen annan har gjort innan. Hon vände på det hela och bad mig tänka på dessa grejer igen men med förutsättningen att jag inte har min man vid min sida. Då blev många svar något helt annat och min självständighet drogs tillbaka en del. Men jag är så tacksam att hon gjorde detta, för genom alla år sedan jag tog steget att flytta ihop med min man hösten/vintern 2011 så har jag alltid fått höra från myndigheter att jag har min man. Min man kan fixa. Min man kan ordna det ena och det andra så då behöver inte jag utnyttja kommunens resurser i form av assistans, kontaktperson osv. Inte ens handikappersättning för de merkostnader min funktionsnedsättning jag har blir jag beviljad, för det kan min man betala som har ett så bra jobb heter det. Det hänger så otroligt mycket på min mans axlar så ibland är jag förvånad att han stannar kvar.

Jag fick givetvis avslag på ännu en ansökan om handikappersättning som ni förstår.

Min arbetsterapeut är som sagt den första som faktiskt ser det ur den vinkeln, att min man kanske inte finns med för alltid. Jag ska inte behöva vara så beroende utav honom utan hjälp ska finnas utifrån om jag behöver. Varför ska vi som väljer att flytta ihop och gifta oss bli straffade och ständigt få höra att det är partnerns ansvar? Det är inte sanningen, han har ingen försörjningsplikt gentemot mig, han är inte skyldig att hjälpa mig med precis allt.

Men det är såhär det ser ut när vi lever i ett samhälle som ska snåla in på precis allt, förutom politikernas egna löner förstås. Att min man och andras anhöriga tillslut inte orkar mer är mindre viktigt. Jag är livrädd för att min man en dag inte ska orka med att stötta så som han gör, varje dag. Vi har som alla andra par våra upp och nedgångar men oavsett så finns han alltid där för mig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag vill att han ska vara min man, inte min assistent.

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Vad skulle jag göra utan honom?

  1. Men herregud! Att dom måste se det från olika perspektiv förstår jag men en dag kanske du står där helt ensam med ett barn, då kommer du inte klara allt. Även om din man stöttar och hjälper väldigt mycket tycker jag de kan sätta in lite hjälp utifrån för att inte behöva belasta din man med allt. Synd dom inte tänker likadant <3 <3

Kommentera