Äntligen blev det av

Hej fina läsare! Idag kickade jag igång dagen vid kl 8, Liam vaknade strax efter så vi åt frukost och myste en stund i form av läsning i hans Babblarnabok som han totalälskar. Så mysig morgon då det är lite grått här idag och det känns som att regnet hänger i luften, men jag tänker tillbaka på helgens väder som var helt kanon och hur mycket man än vill så kan det tyvärr inte vara så varje dag.

Vet ni vad som hände sedan? Jo arbetsterapeuten kom äntligen hit idag! Efter en massa återbud osv så lyckades jag få träffa henne, var nästan säker på att hon skulle ställa in även idag men icke. Så vi gick igenom ett formulär med olika situationer för att se vad jag klarar av självständigt och inte i och utanför hemmet, detta ska sedan till kommunen (LSS) för att komplettera min ansökan om assistans. Jag hoppas hinna få hem sammanställningen i slutet av veckan så att bollen sätts i rullning igen, det känns jätteskönt.

Passade också på av ren nyfikenhet att fråga lite gällande mitt anpassade kök. Bor man i en lägenhet utan anpassning så är man ju fri att byta tex bänkskivor, luckor osv (givetvis får man betala för det) men i mitt fall har jag varit osäker eftersom hyresvärden säger att de har noll ansvar över köket då det är en anpassning. Men det satt uppmonterat sedan förra hyresgästen så köket är inget jag har ansökt om anpassning för, därav är det inte anpassat efter mig heller även om det funkar bra givetvis. Däremot känner jag att byte av skåpsluckor skulle vara roligt då dessa har suttit sedan förra hyresgästen ansökte om anpassat kök och det är absolut inte min stil. Fick därför tips att kontakta en handläggare på kommunens bostadsanpassning och höra mig för där om det är något de kan hjälpa till med och samtidigt då få till en annan typ av anpassning som är för just mig.

Idag ser skåpen hemma hos oss ut såhär, utseendemässigt som sagt inte min stil men även anpassningen är inte den bästa om man jämför vad som faktiskt finns idag. Med hjälp av en knapp kan jag höja och sänka hela skåpen men ändå inte såpass att jag når upp till översta hyllan och det blir ju en begränsning för mig då.

Istället har jag kikat in på Granbergs som har dessa skåp där jag sett betydligt smidigare lösningar som tex det här där man enbart sänker ner hyllorna, de kommer ner så mycket mer och det blir lätt för mig att nå även på högsta planet. Sedan finns det såklart mängder med olika färger och design, men i första hand är det anpassningen jag känner mycket för och det kan förhoppningsvis vara något som kommunen kan hjälpa mig med.

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , , , , , ,

Kommentera