Morsan på hjuls bakgrundshistoria

Jag har så länge jag kan minnas haft ett intresse för att skriva. Kanske inte alltid regelbundet men i det stora hela har det varit något jag tycker är väldigt kul och i tidiga tonåren startade jag min första blogg som jag skrev flitigt på till en början men sedan avtog det. Sådär fortsatte det med alla bloggar jag startade; Jag skrev i perioder, det blev helt tyst ibland, jag återupptog skrivandet för att kort därefter lägga ner bloggen helt.

Men i januari förra året fick jag återigen suget att börja blogga, så jag startade en ny och den här gången via WordPress som jag aldrig tidigare testat. Skillnaden från tidigare bloggförsök var att jag den här bestämde mig för att ha ett huvudämne att skriva om, mitt liv som rullstolsburen. Det gjorde helt plötsligt att jag alltid hade något att skriva om mer eller mindre varesig det var något för just den dagen eller någon tidigare händelse. Jag märkte också hur många det var som genuint var intresserade utav det jag skrev, jag började få mycket uppskattning för att jag lyfte saker som många i min situation väljer att inte prata om och jag valde att vara helt öppen om hur mitt liv ser ut både bra och dåliga dagar.

Jag skrev på så mycket jag kunde under året, samtidigt som jag brottades med min panikångest och alla gravidhormoner. Men för mig var det skönt att få skriva av mig och samtidigt visste jag att det fanns folk därute som uppskattar mina inlägg så det fick mig att orka leverera helt okej. I höstas, närmare bestämt i september hade jag verkligen fått upp glöden och levererade oftast flera inlägg om dagen men jag kände att det var något som inte kändes helt ok så jag började spåna på förbättringar och kom tillslut fram till att det nu var dags att ge min blogg ett namn. Den kändes alldeles för opersonlig samtidigt som jag var nöjd över mitt huvudämne. Nybliven mamma och rullstolsburen, jag började flika in med allt mer inlägg som handlade om föräldraskap, hur jag fixade allt i vardagen med Liam osv så nu blev det inte enbart mig själv fokuset hamnade på. Efter en tids funderade så föddes Morsan på hjul. Kort, lätt och beskrivande.

Bara den lilla detaljen att bloggen faktiskt fick ett namn gjorde skillnad i statistiken. Nu behövde man inte längre läsa sig till vad min inriktning var, det stod klart och tydligt i loggan. Jag fick fram det jag står för lätt som en plätt och det kändes så rätt med namnet och den 18 september i år firar Morsan på hjul 1 år. Redan nu håller jag på att spåna i hur vi ska fira det så har ni några önskemål och förslag så får ni gärna säga till 🙂

I takt med att Morsan på hjul har växt så har jag även öppnat upp mig mer, inte bara på djupet utan även på bredden vilket jag vet att vissa reagerat på emellanåt. Det är inte bara fokus på min funktionsnedsättning och familjeliv längre även om det är där huvudämnena är. Jag har blandat in mina intressen så som skönhet, inredning och hälsa. Det kan ha blivit en besvikelse för en del men för mig som bloggare så måste jag hänga med i min bloggs utveckling och att då enbart fokusera på mina huvudområden skulle resultera i väldigt enformiga inlägg som dessutom inte skulle bli lika många. Det är min skyldighet att leverera till mina läsare och det här är trots allt en blogg inom kategorin livsstil så att flika in med intresseinlägg då och då är i mina ögon inte så dumt. På så sätt hittar fler hit och alla ska förhoppningsvis hitta inlägg hos mig som passar.

Det betyder inte på något sätt att jag kommer sluta skriva om min vardag som rullstolsburen, jag måste bara tänka långsiktigt. Vissa dagar händer det inte så mycket och då behöver jag ha något att variera med. Så nu vet ni och jag hoppas ni köper min förklaring 🙂

Tack för att just du läser min blogg, för att du ger Morsan på hjul en chans att fortsätta påverka, peppa, inspirera och göra samhället bättre för alla. Du är bäst!

 

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

 

Tagged , , , ,

8 thoughts on “Morsan på hjuls bakgrundshistoria

  1. Jag gillar läsa om dig för du skriver och beskriver ditt liv så verklighetstroget och igenkännbart. Ålder är bara en siffra, hur man upplever och känner är detsamma. Jag ser framemot att läsa dina rader. Kram. PS Jag skrev en blogg i ett år om Hårdrock och resor, just på Word Press. Det var jättekul men tog för mycket tid eftersom jag jobbar mycket. Ditt namn på bloggen är exelennt.

Kommentera