Michaela gästbloggar om fördomar

Ikväll tänkte jag att det var tid för ännu en berättelse inom temat fördomar. Jättekul att ni dels är ett gäng som väljer att dela med er utav era berättelser men också roligt att ni som läser uppskattar detta tema. Så vill du dela med dig utav dina erfarenheter utav fördomar så mejla din story till contact@morsanpahjul.se så hör jag av mig till dig 🙂

Michaelas berättelse:

När jag blev diagnoserad med borderline så kändes det som att min värld skulle rasa. Varför skulle jag ha en diagnos överhuvudtaget? Det tog mig lite tid att komma till sans med det hela, men när jag väl gjort det så kände jag mig lättad för nu kunde jag få den hjälp jag behöver.

Personer i min närhet undrade varför jag sprang på möten på psykiatrin titt som tätt, jag kände att jag ville förklara varför. Jag förklarade att jag blivit diagnoserad med borderline och att jag försöker få verktyg så jag kan hantera vardagen på bästa sätt. En del personer var glada för min skull att jag faktiskt får hjälp medans andra tisslade och tasslade bakom min rygg. Jag visste inte exakt vad de pratade om så jag stod upp för mig själv och frågade vad dem höll på med. Då fick jag höra att personer med diagnosen Borderline är otroligt opålitliga och oftast är otrogna eller rent av beter sig som en madrass. Jaha? Men ni känner ju mig och vet vad jag är för typ av person och jag skulle aldrig bete mig illa mot varken min partner eller mina vänner. Jag är ju den person jag var innan jag blev diagnoserad, och jag är inte min diagnos utan den är en del av mig. Men de menade på att alla som har borderline är likadana.

Det dem inte förstod/förstår är att den här diagnosen har jag förmodligen haft sedan barnsben och att diagnosen är så pass bred att den påverkar personer på helt oliks sätt. Tydligen så var jag en helt annan person nu när jag fått en diagnos, speciellt den diagnos jag fått. Dessa personer valde att inte umgås med mig mer pga detta. Men som jag nämnde, jag har inte förändrats. Jag har bara en diagnos som folk har starka åsikter kring och en hel del fördomar.

Hjärtligt tack till dig Michaela för att jag fick publicera din berättelse hos mig och för att du valde att dela med dig! Ni hittar hennes blogg här, så gå in och ge henne kärlek <3

Sprid gärna hashtagen #motfördomarmedmorsanpåhjul på era sociala medier för att vara med och bidra till ett bättre samhälle för alla <3

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , , ,

4 thoughts on “Michaela gästbloggar om fördomar

Kommentera