Vill du verkligen vara orsaken till att en annan människa mår dåligt?

Långfredag idag och solen börjar titta fram även idag 🙂 Om några timmar ska vi ta en promenad in till stan för att fixa ett par smågrejer till Liams påskägg han ska få imorgon av oss när det är påskafton och allt, hans första påsk och allt. Det är ändå speciellt  <3

Tack hörni för de mejl jag får från er nu som faktiskt vill dela med er utav era erfarenheter kring ämnet fördomar. Jag kommer som sagt att publicera era berättelser lite då och då, nästa kommer redan senare idag så håll utkik! Och fortsätt gärna att dela med er så får du även chansen att synas härinne hos mig. Mejla din story till contact@morsanpahjul.se och döp mejlet till ”Fördomar”.

Hashtagen #motfördomarmedmorsanpåhjul då? Jo jag har nämligen funderat fram och tillbaka ett tag eftersom ett utav mina mål med att driva Morsan på hjul är just att bidra till ett mindre fördomsfullt samhälle, jag vill göra vad jag kan. Så vad passar egentligen bättre än att samla det under en och samma hashtag? Ni får jättegärna sprida den och använda i era sociala medier när ni kanske själva delar med er om något som handlar om fördomar, eller bara vill vara med och sprida ordet.

Fördomar är något som alltid har funnits och tyvärr alltid kommer att göra. Men däremot tror jag verkligen att vi tillsammans kan påverka dem. Hur då? Genom mer kunskap svarar jag då för det är där fördomar föds, i brist på kunskap om det man är snabb att döma då istället. Det är inte vi som är utanför det ”normala” i samhället som ska skämmas, det är inte oss det är fel på. Samhället måste bara acceptera att alla inte är likadana. Men vi är fortfarande lika mycket värda och inte mindre människor för det.

Tänk efter en gång extra nästa gång du vill uttala dig om något; vet du tillräckligt om det för att kunna göra ett uttalande eller borde du ta reda på mer och istället vara tyst tillsvidare? Det kan bli så fruktansvärt fel, det sårar mer än det kanske syns utåt. Vill du vara anledningen till att en människa gräver ner sig och ser sig som misslyckad? Nej jag tror inte det.

Sprid gärna hashtagen #motfördomarmedmorsanpåhjul på era sociala medier för att vara med och bidra till ett bättre samhälle för alla <3

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Vill du verkligen vara orsaken till att en annan människa mår dåligt?

Kommentera