Christer Holm gästbloggar om fördomar

Jag har redan fått in ett par mejl från folk som väljer att dela med sig utav sina egna erfarenheter kring ämnet fördomar vilket är jättekul! Så jag väljer att börja publicera den första berättelsen idag för att sedan fortsätta med jämna mellanrum. Vill du också dela med dig och samtidigt synas hos Morsan på hjul? Mejla mig din story till contact@morsanpahjul.se <3

Christer berättar:

När jag var 19 år så flyttade jag till en mycket lite lägenhet i Ronneby, ganska snabbt så insåg jag att den var lite liten för mig och min dåvarande sambo. Lite turligt så så var det en större lägenhet till salu och vi köpte den och flyttade in, vi bröt upp och jag bodde kvar i nästan 7 år till i den lägenheten. Året då jag skulle fylla 27 så fick jag min diagnos ADHD, helt plötsligt så stängdes en hel del vägar för mig men det öppnades andra.  Året efterträffar jag min dotters mamma, hon flyttar in i min lägenhet och vi får vår dotter samma år som jag ska fylla 30. Detta var en bra tid för oss , men det är trångt att bo i en etta med ett lite barn så vi flyttar till en trea en bit ifrån men nu är det en hyresrätt och inte en insats.  Vi bor där i två år och nu hittar vi en 3 i samma område som jag bott innan, det känns som jag äntligen ska få komma hem.

Nu börjar helvetet, jag blev nekad inträdde på grund av min diagnos!
Ja ni hörde rätt jag fick inte flytta in i samma område som jag bott i nästan 12 år på grund av att jag nu har en diagnos, för denna här diagnosen är det kriminella som har enligt föreningen.  Vad då ?
Kriminella sa vi, jag har alltid skött mig och aldrig ställt till med problem, det gick så långt att vi fick kontakta advokat och han körde över föreningen totalt. Jag fick flytta in och blev upptagen som medlem igen trotts tandagnisslan, men jag fick först bo på prov i 6 månader.

Ni hör ju själva hur dumt det här låter, allt detta för att ett par i ledningen hade fördomar och förutfattade meningar om personer med ADHD, vi var opålitliga och kriminella samt så kunde man inte lita på oss.

Nu skrev jag den korta versionen av det hela, den långa versionen så händer det en massa saker under ett halvår som vi bråka med föreningen.

Et stort tack till dig Christer som valde att dela med dig utav din berättelse! Ni hittar hans blogg genom att trycka på loggan nedan, in och sprid kärlek hos honom! <3

Sprid gärna hashtagen #motfördomarmedmorsanpåhjul på era sociala medier för att vara med och bidra till ett bättre samhälle för alla <3

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , ,

4 thoughts on “Christer Holm gästbloggar om fördomar

  1. Ja du Christer det är ju så dumt att det nästan i dagens läge blir komiskt. Tyvärr så finns det massvis med fördomar både hit och dit i samhället. Men samtidigt så tror jag att vi i Sverige idag blivit mer upplysta och att vi ser alla som individer med lika villkor. Åtminstone vill jag tro det. Jag är uppvuxen i Småland inte långt från Ronneby och har festat alldeles för många gånger på Boda eller Brunnen. I de mindre orterna tror jag finns en större rädsla och trångsynhet vilket jag märker på mina föräldrar, bror och vänner som bor i mindre orter i Småland än vad som är i de större städerna där det inte är ovanligt att någon i bekantskapskretsen är homo, har funktionshinder eller annat modersmål än Svenska. Oj oj vad långt detta blev. Jag blir så arg och galen när vi inte behandlar alla med samma respekt och värdighet. Var försvann ”Alla människors lika värde”? Kram till dig Christer som delade med dig. Du gör ett toppen jobb i de sociala medierna.

Kommentera