Vem är du att bestämma över mitt liv?

Man slutar verkligen aldrig att förvånas över folk, med det menar jag inte att jag är den mest perfekta men jag skulle inte uttala mig högt om något som jag inte har med att göra. Tycka är en sak men det kan ju faktiskt stanna där. Men under hela mitt liv har jag mötts av personer som ifrågasätter mina val, mitt sätt att leva osv, de som tror att de vet vad som är bäst för mig. Jag tror att både du och jag vet att den som vet vad som fungerar bäst i mitt liv är ingen annan än jag själv, eller hur?

Jag tror att det bara han dröja drygt tre månader efter att Liam föddes innan jag fick kommentarer från olika håll, ”ja nu har ni ju fått ert barn, men det räcker så va?”, ”det kan ju vara bra att ta hand om det man har först så jag tror att det blir bra för er med ett barn”, ”du kommer få det svårt när han blir mer rörlig så att skaffa fler barn är inget ni funderar på va?”. Sedan finns det de fåtal som redan då började ifrågasätta om han skulle få syskon för att det ju är så gulligt.

Jag blir så less på dessa människor. De som inte har en aning om hur det ser ut i vår familj men som tar sig rätten att lägga en sådan kommentar. Och hur intelligensbefriat är det inte att börja med det pratet när han precis fötts? Jag gjorde som ni säkert läst tidigare här kejsarsnitt när Liam föddes och det är mycket längre återhämtning än vid en vaginal förlossning. Tro mig, jag vill inte höra det när jag inte ens har landat i det nya livet som blev när vi fick barn för det blir en stor förändring.

Sedan ska jag tillägga att jag är en person som inte döljer när något är tufft, jobbigt, roligt eller vad det än må vara för jag har behov utav att prata om det och för att visa andra att livet inte alltid är perfekt. Så om jag någon gång har varit uppgiven för att det har varit tufft den första tiden med bebis så betyder väl inte det att jag inte klarar av det? Alla har känt de känslorna någon gång; känslan av att inte räcka till, man gör allt man kan men bebisen bara fortsätter skrika, inget blir bra. Och tillhör du inte dem så grattis! (även om det inte är så troligt att det stämmer) Det är helt normalt att känna sig trött och det betyder inte att du inte bör skaffa fler barn för det bestämmer enbart du och din partner.

Så till er alla som ständigt kommenterar, frågar & funderar; vi har det fantastiskt bra i vår lilla familj, men Liam är snart 9 månader och att redan nu fundera på fler barn är inte aktuellt. Däremot så ja, jag är villig att gå igenom ett snitt till för det var det så värt. Men när och om det blir önskar jag och min man få bestämma själva, vi skulle aldrig ens ha tänkt tanken på barn om vi inte hade förutsättningarna att fixa det. Liam får allt han behöver och han är en supernöjd kille vilket alla som möter honom också säger. Han får all vår kärlek och det finns så att det räcker och blir över för eventuellt syskon i framtiden, men den dagen tar vi när den kommer.

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , ,

6 thoughts on “Vem är du att bestämma över mitt liv?

  1. Jag blir så trött på människor som säger till andra hur de ska sköta sitt liv och vilja val man väljer här i livet. Jag får mycket kommentarer om min träning, att jag tränar gör mycket osv. Men jag gör de för jag mår bra av det. Man väljer själv om man vill skaffa familj eller inte, ingen annan än ni vet om Liam mår bra för ni gör det bästa för ert barn. Tror många som är avundsjuka och måste lägga sin näsa i blöt och kritisera. Stå på dig!

    1. Håller helt med dig! Men tyvärr kommer det nog alltid finnas dessa som bara måste lägga sig i andras liv för att de inte har något bättre för sig. Detsamma! Ha en fin dag 🙂

  2. Att man skall behöva förklara sig, förklara hur man har det i sitt liv, förklara att det man gör är ens egna val och ingen annans…Blir så ledsen.. Kram på dig <3

  3. Man slutar aldrig förundras över hur vi människor beter oss. Tror inte det spelar någon roll om man har barn eller inte så ska det alltid spekuleras i alla andra liv och leverne. Den ständiga avundsjukan ellr att de själva lever så trista liv att de måste leva det genom andras. Med det sagt vill jag bara säga att ni bestämmer när, var och hur ni vill att er familj ska leva med åtta eller ett barn i slott eller koja kan de andra skita i. Fy säger jag bara. Kram på dig fina Frida

    1. Du har så rätt. Tack fina du för dessa ord, det är just det här som är skönt med blogglivet då det alltid finns någon/några som verkligen förstår. Kram! <3

Kommentera