Läsarfråga #1

Titt som tätt får jag frågor skickade till mig och om ett tag är tanken att jag ska köra en Q/A hos mig så fortsätt ställa era frågor 🙂 Men för att det inte ska ta så lång tid innan jag besvarar er så tänkte jag att jag tar en utav era frågor och besvarar i ett inlägg då och då, är det något ni skulle tycka är intressant att läsa med jämna mellanrum? Dagens fråga lyder:

Tjänar du något på din blogg och kan du isåfall försörja dig på den inkomsten?

Den här frågan har jag inte bara fått en gång utan flera så därför valde jag att besvara den först. Vi kan börja såhär, just nu är jag hemma och är föräldraledig och kommer vara det på heltid fram till i sommar men i vanliga fall så har jag faktiskt en anställning på 75% inom kundtjänst så det är mitt huvudsakliga arbete. När jag började blogga på en mer seriös nivå för drygt ett år sedan så var inte första tanken att ”wow, nu ska jag köra igång så jag kan driva bloggen som mitt huvudsakliga arbete istället”, för det är inte så det fungerar (om du inte har riktig tur och redan är känd, har ett känt namn osv). För mig har det aldrig varit prio ett, mitt mål är att sprida kunskap i samhället för att bidra till ett mindre fördomsfullt sådant, jag vill dela med mig av mitt liv för att visa att det går att ha det väldigt bra även om man har en funktionsnedsättning men också få folk att förstå hur det faktiskt ser ut idag.

Vid uppstarten av bloggen så hade jag förstås ingen aning om någon ens skulle ta sig tiden att besöka den, om man skulle finna intresse i den här typen av blogg och att läsa om mitt liv helt enkelt. Idag börjar jag närma mig ca 500 besök/v vilket inte är så mycket om man jämför med alla storbloggare därute men för mig är det mer än jag vågade hoppas på och jag uppskattar varenda en av er som väljer att kika in hos mig och allt som oftast även lämnar kommentarer och ibland också väljer att prenumerera.

Det tar lång tid att bygga upp någonting bra, för mig är det a och o att det jag levererar är trovärdigt och att ni läsare ska känna att det är äkta, det är ingen fantasivärd. Därför har jag valt att öppna mig såpass som jag gör; tro mig, folk har reagerat ibland med kommentarer som ”ska du verkligen skriva om det här?” ”är det inte lite väl privat?” osv men ska jag resonera så hela tiden så kommer jag att få lägga ner min blogg. Jag skriver ju om mitt liv vilket innefattar både roliga och mindre roliga saker. Jag döljer inget. Sedan finns det såklart saker som jag utesluter att ha med här pga olika anledningar, men det är skillnad på att vara personlig och privat i sitt skrivande.

Så vid det här laget förstår ni nog att pengar inte har varit och är inte det viktiga med mitt bloggande. Sedan kan jag inte dölja att jag givetvis skulle vilja kunna ha det här som heltidsjobb, vem vill inte ha sin hobby som sysselsättning? Men när och om det blir så det kan bara tiden utvisa dock är det ett mål jag har i livet, jag kör mitt race och hoppas att ni fortsätter att följa min vardag för det tycker jag är superkul att ni gör. När det gäller min inkomst på bloggen i nuläget så kan jag säga som så att jag har ingen regelbunden sådan, jag får lite nu och lite då helt enkelt och det är absolut inga summor som man kan leva på månad efter månad men det är en extrapeng.

Återigen mitt tips till er med nystartade bloggar som har som mål att någon gång kunna försörja er på den: Ta det lugnt och stressa inte, börja med att bygga upp en stark och seriös relation med dina läsare och visa att du är äkta. Det kommer att lysa igenom om du enbart gör det för pengarna. Det kommer ta tid, ta en dag i taget och glöm inte att ha kul!

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , ,

2 thoughts on “Läsarfråga #1

    1. Roligt att det uppskattas! Tycker själv att det är roligt att lyfta dessa frågor som ställs många gånger 🙂

Kommentera