Det kväver mig

Jag har fått världens problem med att hålla reda på veckodagarna tydligen, igår var jag helt säker på att det var onsdag och imorse vaknar jag upp och har den där typiska fredagskänslan ni vet. Helt kaos när man är hemma och är föräldraledig, man kör liksom på rutin och tänker inte så mycket på vilken dag det är eftersom alla ser i princip likadana ut just nu (inte exakt givetvis). Så jag trodde att detta var sista arbetsdagen för min man för den här veckan men så var det ju inte, men visst går dagarna fort? Det var nyss helg och snart kommer det en ny. Jaja det var dagens onödiga svamlande 😉

Kom på att det var ett tag sedan nu som jag skrev någonting om min kamp för att få assistans några timmar i veckan, har nog inte nämnt så mycket sedan handläggaren från LSS var här på hembesök och att hon bad mig att komplettera med läkarintyg och en funktionsbedömning av arbetsterapeut. I detta nu så är läkarintyget klart för att skickas in men däremot så har funktionsbedömningen dragit ut på tiden pga att min arbetsterapeut var sjuk vid första tillfället, sedan blev jag dålig och lades in på sjukhuset där några dagar då det givetvis hade blivit planerat att hon skulle ha kommit så det fick vi ställa in. Efter det så var hon ledig när jag försökte ringa och under den senaste tiden åkte jag ju på något influensaliknande och det har tagit sin tid att bli helt återställd.

Häromdagen mejlade jag henne om att få en tid och det gick fort att få hem ett brev, så nu gör vi ett nytt försök 20 mars och då ska väl inget behöva vara i vägen hoppas jag. Men därför har processen inte kommit så mycket längre än såhär och det känns såklart tråkigt eftersom det ska beslutas sedan och bara det tar ett tag det med.

Men det mest jobbiga med allt är att trots förklaringar från min sida om att min arbetsterapeut nu inte hade någon tid förrän 20 mars, att jag varit sjuk i omgångar och allt det där som gjort att det dragit ut på tiden så rings det flera gånger i veckan för att tjata om att de behöver få in intygen. Det kväver mig. Så de senaste gångerna har jag faktiskt låtit bli att svara för att jag redan har gett de svar jag har. Men det är såhär det är, när den som har ett behov får vänta på handläggning osv så gör det ingenting men när kommunen och andra myndigheter måste vänta för att få in allt de behöver så blir det ett himla liv.

Nej, de får snällt vänta. Jag har gjort vad jag kan. Uppdaterar er om det här med assistans lite mer när vi kommit vidare i ärendet 🙂

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram där jag just nu även har en tävling igång (sista dagen att tävla idag). Tack! <3

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Det kväver mig

  1. Det är ju jättetråkigt när det blir så här, men det är bra att du kommer vidare och kan fortsätta. Ett steg åt rätt riktning som man brukar säga . Så nu gör du ett nytt försök den 20 Mars.

Kommentera