När allt förändras över en natt

Haha ja ni får kalla mig larvig, men har suttit idag och stört ihjäl mig på folk som talar om att man absolut inte får klaga på snön och att våren kommer så småningom vilket den såklart gör också. Men i min värd ska man väl få ha sin egna åsikt utan att få i ansiktet vad man får/inte får säga så jag har inte kunnat låta bli att lägga en kommentar här och var i stil med; om skottningen sköts såpass dåligt att man som rullstolsburen inte har kunnat komma ut ur lägenheten på en månad så tycker jag nog att man har rätt att klaga. Tro mig jag tycker helt klart att det är fint med snö och det blir väldigt mycket mer ljust ute, men har man inte samma förutsättningar så blir det tråkigt ganska snart. Nu har jag förvisso varit sjuk senaste veckan men jag känner mer eller mindre att om jag inte får komma ut snart när jag blivit frisk så kommer jag bli helt knäpp :p

Jag känner mig fortsatt relativt pigg jämfört med tidigare dagar, har endast behövt ta en febernedsättande hittills (har tagit 3st/dag annars) så hoppet finns. Medan Liam har sovit middag så har jag kollat igenom några avsnitt av ”Sofias Änglar”, har nästan kollat ifatt nu men fastnade för ett avsnitt lite extra.

En tjej i tonåren med ett enormt idrottsintresse, som tagit sig långt inom det och vet precis att det är det hon vill hålla på med i framtiden. Över en natt så blir hon förlamad från midjan och neråt pga ett blodkärl som har brustit och utlöst en blödning i ryggmärgen så hon blir rullstolsburen men stöter förstås på en massa svårigheter när hon kommer hem, då ska det tilläggas att den tjejen har en enorm kämparglöd, hon är envis som bara den. Änglarna hjälper till att anpassa hennes egna bostad som ligger precis i anslutning till familjens hus och bara där ser man ju hur många lösningar det faktiskt finns. Verkligen starkt och fint att se lyckan som uppstår <3

Jag själv som har varit förlamad redan från födseln vet ju inte om något annat men något jag vet helt säkert är att jag väljer det tusen gånger om över att det skulle hända under livets gång. Saker kan verkligen hända på hur kort tid som helst, så var tacksamma för det ni har och för att ni har tagit er upp ur sängen ännu en dag. Ta hand om er och era nära & kära!

Kommentera, prenumerera & dela, glöm inte heller att gilla min Facebooksida och följa mig på Instagram. Tack! <3

Tagged , , , ,

12 thoughts on “När allt förändras över en natt

  1. Det måste vara extra jobbigt med snö när man sitter i rullstol, tror man har svårt att se detta när man inte gör det själv. Skönt att du mår bättre. Sofias änglar är starkt, vissa avsnitt är jättebra medan andra mår jag dåligt av att se, när folk ser sina nära och kära dö/ utsättas för väldigt hemska saker. Men de gör en fin insats när de hjälper såklart

    1. Ja det är riktigt jobbigt och visst har du rätt i det, inte lätt när man inte är där själv 🙂 Håller med dig! Ha en fin dag 🙂

  2. Helt galet dåligt om värden sett till att skottningen framför ert hus inte är gjord så att alla hyresgäster kan komma ut. Bu för dem. Såg en vinjett om det avsnittet på Sofia´s änglar. Sov Gott.

  3. Hamnade här av en slump. Kommer helt klart att komma tillbaka! Jag är en mamma till 4 fragglar varav min yngsta har en svag muskeltonus (pga down syndrom) och har svårt att gå. Jag vet precis hur det är att sitta och svära över snövallar och skit som gör att det inte går att ta sig fram med hjul. Men som många andra så blir man lätt blind för omvärlden och ser sitt eget så mycket tydligare. För mig som mamma så är det frustrerande att se hur mycket min son hamnar utanför pga att samhället är anpassat för det ”normala” och inget utanför det. Men efter att ha suttit och läst inlägg efter inlägg här så inser jag att jag kan nog aldrig sätta mig in ordentligt i hur en vuxen människa måste känna i samma situation. Jag tycker att du är grym som fixar allt så bra som du gör! Jag hoppas och ber för att samhället någon gång i framtiden blir anpassat för att passa oss alla men det är väl en utopi…

    1. Först och främst, vad roligt att du hittat hit och ännu roligare att du vill komma tillbaka! Jag blir otroligt glad över din kommentar och jag förstår dig i allt du skriver. Som du säger så kan vi alltid hoppas och jag kommer fortsätta kämpa för att göra det jag kan för att påverka till ett bättre samhälle för alla. Jag hoppas kunna sprida lite hopp och komma med tips och idéer som inspirerar, än en gång jätteroligt att du har hittat hit! Ha en superfin måndag <3

Kommentera