Nej, det är inte gulligt när ditt barn gråter

En utav de bästa sakerna med att driva min blogg är att den är just det, min; här skriver jag om precis vad jag vill, när jag vill. Det kommer alltid finnas folk som inte gillar allt, men vem gör det och hur skulle det se ut om alla tyckte samma och aldrig olika? Idag kommer jag ta upp något som säkerligen kommer att trigga igång några så därför ger jag en varning redan nu: Tar du åt dig lätt och mår dåligt av det? Känner du att du behöver kommentera hat för att jag skriver min åsikt? Sluta då att läsa här så ses vi i nästa inlägg istället <3 För det här är 100% mina tankar och åsikter som allt annat härinne, ingen behöver hålla med mig 🙂

Något som jag har sett chockerande ofta på sociala medier lite här och var är folk som lägger ut videos på sina bebisar, småbarn oftast upp till ett par års ålder. Så långt är det lugnt för det händer att även jag har gjort för att dela med mig ibland. Men jag har stött på videos ett flertal gånger nu när föräldrarna har filmat när barnet gråter utav olika anledningar. Det behöver nödvändigtvis inte bara vara för att barnet är just ledsen, det kanske är något där och då som utlöser tårar av andra känslor. Men är det gulligt för det? Nej verkligen inte. Jag får nästan panik när jag kommit över sådana videos och vill bara krama om ungen eftersom dennes föräldrar tydligen prioriterar att fånga det på film och posta på sina sociala medier istället för att ge sitt barn närhet.

För mig spelar det som sagt ingen roll om tårarna beror på att barnet är ledsen, rörd eller vad det nu kan vara för känslor. Tycker man nu att det är så gulligt så behåll det i telefonerna då kan jag tycka, dela inte med hela världen på sociala medier. Men jag ser verkligen inte det gulliga med ett barn som fäller tårar. Är det bara jag som reagerar såhär? Tycker verkligen alla att det är så gulligt med en gråtande bebis?

Som jag skrev högst upp så behöver ingen hålla med mig, jag försöker inte tala om hur en förälder ska vara och vad som är bra/dåligt och hur du ska uppfostra och vara mot ditt barn. Det är bara något som jag far väldigt illa vid och tycker att man borde tänka efter både en och två gånger innan man delar. Jag är nämligen inte så säker på att jag hade uppskattat att mina föräldrar gjort så när jag var liten och att jag i tidiga tonåren börjat hitta dessa klipp på internet. Eller rättare sagt, jag hade inte uppskattat det. Jag tycker bara att man borde tänka lite längre, mår ni bra av att spela in det så varsågoda naturligtvis för jag kommer inte hindra er såklart.

Tagged , , , ,

29 thoughts on “Nej, det är inte gulligt när ditt barn gråter

  1. Jag tycker det kan vara jobbigt ibland när tex min lillebror gråter, för ibland vet jag inte varför han gråter osv. Inte så at t jag tycker det är gulligt. Kan ju vara något alvarligt när den gråter osv!

  2. Jag kan förstå hur du tänker, men kan inte påstå att jag sett något jag reagerat på direkt… Jag är sån som föredrar ha behålla filmer och bilder själv, är väldigt restriktiv över lag med bilder på barnen på nätet… Men som du sa, alla gör ju som dom vill 🙂

  3. Tycker det är riktigt illa att folk gör så!! Det är ju att förminska banets känslor enligt mig, att istället för att uppmärksamma de känslor som finns filma det..

Kommentera