Hjälpmedel för barnomvårdnad

Ni vet de där gångerna som man inte ens orkar öppna ögonen för att man är så trött? När allt bara snurrar och det enda man vill är att sova?

Exakt en sådan morgon har jag haft och då ska tilläggas att Liam inte vaknade förrän strax efter 8:30 och ville upp, det är inte speciellt tidigt liksom. Men mina ögon och min kropp ville verkligen inte samarbeta med mig. Allt var bara tungt och dessutom har jag drömt en massa inatt så jag var helt yr när jag vaknade. Efter mycket om och men så tog jag mig upp iallafall och här sitter jag nu något piggare men fortfarande tung i huvudet efter allt drömmande. Brukar ni också ha sådana nätter när ni drömmer en massa så att ni blir riktigt tunga i huvudet dagen efter? 

Idag tänkte jag att jag skulle besvara en fråga som jag har fått ganska ofta nämligen; Har habiliteringen/kommunen/annat bidragit med några hjälpmedel som är till för att underlätta när du tar hand om Liam?

Svaret på den frågan är nej och det finns två anledningar till det. Den ena är att det inte finns så mycket de erbjuder och den andra anledningen är att jag själv inte har kommit på något som skulle kunna göra det lättare för mig då jag tycker att jag har fått in bra rutiner, hittat sätt som fungerar bra både för mig och Liam plus att vi tänkte ett varv extra när vi köpte saker som skötbord mm så att det skulle passa mig så bra som möjligt.

Men vad finns det då för hjälpmedel som kan erbjudas om man är i behov utav det?

Det här är något som varierar väldigt mycket beroende på vilket län man bor i. Min förra arbetsterapeut som jag hade på vuxenhabiliteringen var på mig något enormt mycket när Liam precis hade kommit till världen och ville att jag skulle ha en kombinerad spjälsäng-och skötbord som hon kunde hjälpa mig att skriva ut som hjälpmedel. Det är säkert något som är hur bra som helst men jag sa vänligen men bestämt nej till det varenda gång hon förde det på tal då vi fick en spjälsäng utav mina föräldrar som present och den har en dropside, dvs det går att sänka ned ena långsidan så att man lättare kan komma åt att lägga ner och ta upp sin bebis.

Den spjälsängen fungerar superbra för mig och då kände jag bara att det var så onödigt att ta erbjudandet från arbetsterapeuten, man vill ju trots allt använda sina egna inköp i största möjliga mån. Däremot tycker jag att det är toppen att det erbjuds! Slänger in en bild på hur en sådan kan se ut, utseende varierar självklart 🙂

Bilden är lånad från maydayaid.se och ni finner mer information om den här

Hjälpmedel för just barnomvårdnad osv finns det inte så mycket mer utav här där jag bor, arbetsterapeuten jag hade sa att det var i princip det här hon kunde ordna om jag ville. Jag skulle ändå rekommendera just dig som har behovet av något hjälpmedel för att underlätta för dig att berätta för din kontakt på habiliteringen/vårdcentralen eller vad det nu kan vara vad du faktiskt skulle behöva för att klara av vardagen på ett smidigare sätt med ditt barn. Även om de inte kan erbjuda det just där och då så är det ingen omöjlighet att fixa fram något, för saker finns det och det kan jag garantera 🙂

Tagged , , , ,

14 thoughts on “Hjälpmedel för barnomvårdnad

    1. Vad kul att höra! 🙂 Så länge du kan tala om vad du behöver så finns det egentligen, men erbjudanden och förslag är det väldigt dåligt om och det är ju inte lätt att veta vad man behöver alltid heller.

  1. Finns alltid hjälpmedel men ofta måste man ta reda på vilka som finns själv och sen föreslå. Lite tragiskt att man måste vara så påläst när det kommer till nästan allt som har med hjälp att göra.

    1. Ja det var därför jag skrev att man ska påtala vad man behöver och inte vara rädd för det, för hjälpmedel finns som sagt 🙂 Håller med dig, hjälpen att få tips om passande hjälpmedel är inte överflödig precis 😉

Kommentera