Sluta ta för givet att vi är sysslolösa

Hemkomna från BVC, både jag och Liam har fått i oss mat. Idag fick han testa torsk med potatismos och det verkar vara nya favoriten, han åt och log stort om vartannat 🙂 Själv åt jag rester från gårdagens middag.

Besöket på BVC gick jättebra, förra gången hade huvudomfånget planat ut lite men idag hade det rättat till sig bra enligt kurvan så precis som med längd och vikt så ligger han stabilt på kurvan under medel 🙂 Dagens vikt och längd var 7610g och 66,5 cm. Dock var det inte populärt att vara hos vår sköterska idag tyckte Liam, han skrek som bara den när han inte var i min famn under vägning och mätning men det gick bra tillslut. Nu ligger han och sover en stund så vad passar bättre än att blogga lite då 🙂 (skojade lite bara, han vaknade precis efter att jag skrev den meningen haha)

Om knappt en timme kommer mannen hem så då blir det nog en kopp kaffe tillsammans innan det är dags att ha tvättstugan samt städa här hemma.

Jag har även ringt och bokat tid för reparation på min manuella rullstol då det på något vis lyckats bli punktering på ena däcket, hur vet jag inte eftersom jag använt elrullstolen den senaste tiden men i helgen ska vi iväg så då behöver jag ha den manuella.

De erbjöd att skicka ut en tekniker för att fixa det men jag tycker nog att det jag får betala för att de ska fixa det hos dem räcker gott och väl, har ingen större lust att betala mer så jag sa att min man kunde komma efter jobbet imorgon och lämna den. Tillade att det blev runt 16 och lite snäsigt sa hon; Ja det är ju bra om ni kommer så tidigt som möjligt.. Jag har fått lära mig under åren att stå på mig så jag svarade vänligt men bestämt att det ju nu är så att min man jobbar om dagarna så det finns inte så mycket att göra åt saken eftersom jag inte kan lämna den själv.

Det är rätt komiskt hur många inom hjälpmedelsbranschen, rehab osv tror att anhörig och den som har funktionsnedsättningen har hur mycket tid som helst. Som att de inte jobbar som alla andra. Det är tyvärr inte första gången det blir så och dessvärre inte sista heller.

Skärmavbild 2018-01-13 kl. 20.15.42

Tagged , , ,

11 thoughts on “Sluta ta för givet att vi är sysslolösa

  1. Har också tvättat idag. Känner igen det där med hjälpmedelcentralen och rehab. Läkare är också rätt duktiga på att ha förutfattade meningar.

Kommentera