"Att andas är inte ett grundläggande behov"

Tårarna rinner. Det var längesen jag var såhär illa berörd, så förbannad och så besviken.

Har förstås tittat på kvällens avsnitt av Kalla Fakta på tv4 Play. ”Spelet om assistansen” hette avsnittet. Egentligen är jag nog alldeles för upprörd för att skriva något om det här men jag måste, det är min skyldighet när jag driver en sådan här typ av blogg.

Som ni säkert redan sett/hört/förstått så handlade det om den nedskärning som har gjorts när det gäller personlig assistans, 1200 personer har blivit av med sin hjälp. Det spelar ingen roll om du sondmatas eller om du har andningsuppehåll och kan avlida precis närsomhelst om du inte får hjälp direkt, för det är inget grundläggande behov att kunna andas och därför behöver du ingen assistans. Vad i hela världen är det som händer i samhället?!

Dessa personers anhöriga får avstå från arbete för att istället vara hemma med sina i just det här fallet barn, för att de ska överleva när saker som andningsuppehåll eller anfall av olika slag bryter ut. De här barnen måste övervakas 24 timmar om dygnet och vem ska göra det när de anhöriga inte längre orkar? De går under både psykiskt, fysiskt och ekonomiskt men fortsätter kämpa för att deras barn ska överleva.

Regeringen väljer att betona fusket som sker inom assistans för att nedskärningen ska låta som en naturlig grej att göra medan barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér säger i en intervju att de inte alls skär ner på detta men när hon får siffran 1200 personer som blivit av med sin assistans har hon helt plötsligt inget mer att säga. Hon vill inte ställa upp på fler intervjuer. Varför inte? Jo för att hon vet att det här är åt skogen fel och det har gått för långt och då är det givet att hon blir obekväm så då blundar vi för problemen istället.

Men att folk riskerar att dö, att föräldrar riskerar att få se sina barn dö, släktingar, partners mm, det bryr sig inte regeringen ett dugg om. Men jag lovar er Stefan Löfvén, Åsa Regnér mfl. Hade det varit era barn så hade det varit katastrof.

För er handlar allt enbart om pengar, ingenting annat. Det är så viktigt att spara på pengarna, så då drar ni in på resurserna för en av de mest utsatta samhällsgrupperna för att sedan kunna ta ut era fantasilöner varje månad. Gör ni detta med gott samvete? Hur i hela friden kan ni sova gott om nätterna när ni i själva verket vet hur det ser ut, för det gör ni.

Jag skäms för dagens samhälle, för regeringen, för Sverige. En sak är säker, jag kommer inte ge mig; jag kommer fortsätta driva min blogg, fortsätta uttala mig om vidriga saker som detta, fortsätta tala för dessa som inte orkar länge, som kanske inte heller inte kan. Jag ska göra allt i min makt för att vi ska få tillbaka våra mänskliga rättigheter.

Ni får väldigt gärna dela detta inlägg så att fler ser, det här är något som man inte skojar bort. Det här händer på riktigt, i Sverige år 2018. 

Programmet i sin helhet kan ni se här.

Glöm inte att gå in och Gilla bloggens Facebook-sida som ni hittar här.Till höger hittar ni även min Instagram som är helt fri att följa. Glöm heller inte att följa bloggen så missar ni inte när jag publicerar nya inlägg. Tusen tack! ❤

Skärmavbild 2018-01-13 kl. 20.15.42

Tagged , , , ,

8 thoughts on “"Att andas är inte ett grundläggande behov"

    1. Visst är det så, men hade det varit någon närstående till dem så hade det garanterat blivit ett himla liv. Det är hemskt, pinsamt att det är såhär det ska behöva se ut.

    1. Jamen eller hur! Ja det var det sjukaste jag hört och sett, visste förstås att det är illa eftersom jag själv lever i detta men att inte ens de med livshotande problem får den hjälp de behöver för att överleva är i mina ögon helt ofattbart.

Kommentera