Jag nekades vård

Vill börja med att återigen säga TACK för alla krya-hälsningar och omtanke av alla möjliga slag, ni är så fina allihopa! 🙂

Igår var jag på vårdcentralen 8:30 för omläggning av foten, passade även på att prata med sköterskan om hur jag upplevt det under tidigare besök innan infektionen kom på ovälkommet besök. Jag försökte flertalet gånger påtala att det kan vara bra att ha något slags skydd fastän läkningen gick så långt att det bara var en sårskorpa kvar men jag tänkte att för säkerhetens skull vill jag gärna ha det ett tag framöver vilket jag absolut fick när jag var där men när jag ringde för att boka en tid för drygt en vecka sedan så blev jag nekad. Sjuksköterskan som ringde mig ansåg att det inte fanns något sår att lägga om och att det bara var bra om det fick vara utan omläggning nu. Det ser vi ju nu hur det gick. Bara grejen att bli nekad får mig att bli rädd för hur det ser ut inom vissa områden i vården.

Hon jag träffade igår var däremot väldigt förstående och såg det som en självklarhet att foten ska skyddas även om det ”bara” är en sårskorpa och mycket pga att jag är förlamad och alltså inte känner om det blir ett sår igen eller ej. Då hinner det tyvärr gå ganska långt ibland innan det upptäcks och risken för infektion ökar kraftigt. Så nu har jag nästa besök på fredag nästa vecka i samband med att jag ska träffa min läkare som ska hjälpa mig med ett intyg till ärendet gällande assistans. Jag skulle fått komma till honom igår egentligen men tyvärr hade de lyckats dubbelboka och jag fick snällt vänta en vecka till. Så typiskt eftersom hela processen drar ut på tiden nu.

Nu ska vi snart fixa mat här, idag står det Chicken Fajita bowl på menyn. Vad bjuds det på hos er? 🙂

Pga den oväntade sjukhusvistelsen så fick jag tyvärr göra ett avbrott i LCHF-utmaningen. Nu är vi dock på banan igen idag men det betyder också att min resultatuppdatering som skulle redovisas på måndag blir framskjuten några dagar så jag räknar med att kunna lägga upp den på lördag nästa vecka för att få ett rättvist resultat. Allt blir tyvärr inte som planerat men nu kör vi all in både jag och mannen 🙂

Kram! <3

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Jag nekades vård

Kommentera