Lägga fokus på mig själv

Wow vilken solig och fin dag vi har här idag, bara det gör att man genast blir piggare och gladare 🙂

Mannen åkte till garaget tidigare idag för att meka lite så idag är det jag och Liam hemma (som för tillfället tar en liten sovstund efter lunchen, så då passar mamman på att blogga). Det är verkligen en rolig tid nu när han mer och mer smakar på ”vanlig” mat och faktiskt tycker att det mesta är gott. Igår fick han till exempel pasta bolognese och det blev några roliga miner men sen skulle han bara ha mer 😀 Han verkar så mycket nöjdare och gladare nu också så allt bara flyter på, dessutom har han lärt sig att rulla runt och hamnar därför lite överallt så nu blir det nog snart full rulle här hemma skulle jag gissa på!

I skrivande stund sitter jag här med en kopp buljong och då tänker ni säkert, jaha och varför just buljong?! Jo för att imorgon är det precis en vecka sedan som jag gick tillbaka till att äta enligt LCHF precis som jag gjorde innan jag blev gravid och gick ned runt hela 30kg. En del av de kilona har jag tyvärr samlat på mig igen under och efter graviditeten men har valt att fokusera på att vara mamma till en liten bebis och låta kroppen återhämta sig lite själv. Nu känner jag dock att det får vara nog, jag mår så himla mycket bättre när jag äter den kosten plus att jag faktiskt går ned i vikt i en hälsosam takt.

Så tillbaka till buljongen; de första veckorna kan man drabbas av omställningsbesvär som tex yrsel och huvudvärk eftersom kroppen vänjer sig av med socker och det är precis vad som händer för mig nu. Därför är buljong ett bra tips som jag läste på Kostdoktorns hemsida, då får man i sig både salt och tillräckligt med vätska. Win-win!

Däremot tänker jag inte stressa, jag låter kroppen sköta sitt nu medan jag unnar mig själv en hälsosam livsstil och bara mår bra genom att äta just LCHF som jag ju är ett bevis på att det fungerar. Jag är värd att få lägga fokus på mig själv och ge mig själv en utav de viktigaste gåvorna i livet, att få må bra i både mitt inre och mitt yttre. Nu har jag fått med mig mannen på den här resan också vilket gör allt både lättare och roligare. Är det några av er läsare som äter enligt LCHF eller funderar på att börja? 🙂 

Hoppas ni vill vara med mig även på min hälsoresa, kommer att uppdatera både här och på min Instagram Weightlosswithlchf (kanske även lägger ut lite på min privata Morsanpahjul) så följer ni mig inte redan där så är ni varmt välkomna 🙂

Kram! <3

 

 

17 thoughts on “Lägga fokus på mig själv

Kommentera