"Det går bra för Sverige"

Det är ord från regeringen som finns med i den text som släpptes när det hade tagits beslut om att barn-och studiebidraget ska höjas från mars 2018. För mig som småbarnsförälder är det såklart positivt och jag är genuint tacksam för denna höjning som sker för första gången på tio år, vill poängtera det med en gång då det säkert kommer låta som att jag är totalt otacksam.

Jag hakar upp mig en hel del på de orden; ”Det går bra för Sverige”, ”Sveriges ekonomi går fortsatt starkt”. Enligt texten på regeringens hemsida så har det blivit ett rekordstort reformutrymme inför nästkommande år och därför har det beslutats att en del av det utrymmet ska läggas på barn-och studiebidrag vilket i sig är en jättebra sak att lägga pengarna på. Ser verkligen fram emot att få reda på vad resterande delar ska läggas på, vad tror ni?

Samtidigt som man läser orden om hur bra det går för Sverige så är det första man ser på nyheterna ”6000 blir av med assistanstimmar” förstår ni, 6000?! Då börjar man fundera på vad man egentligen menar med att det går bra. Jag som tillhör de svaga i samhället blir uppriktigt förbannad när jag först får läsa ord som regeringen själva har uttalat och sedan får se inslaget om nedskärningar utav assistans för dem som faktiskt behöver. I många fall handlar det om personer som är mycket svårt funktionsnedsatta/sjuka, det kan handla om liv eller död för dessa som nu kommer att bli av med assistanstimmar som de en gång haft rätt till. Vad exakt är det som har förändrats som skulle göra att de klarar sig bättre?

Nej, det går inte så bra för Sverige som regeringen vill ge sken utav men det ges alldeles för lite utrymme till oss som försöker göra våra röster hörda, som dagligen får kämpa för våra rättigheter till ett värdigt liv. Istället passar man på att höja lönerna till summor som är helt upp i det blå. Absolut, att styra ett land är ett svårt och extremt stort ansvar men man får heller inte glömma bort var man kommer ifrån och att då prioritera att höja sin redan saftiga månadslön som handlar om hundratusentals kronor, varför lägger man inte det på de problem som finns kvar i samhället?

Jag är mycket väl medveten att det är fler områden i samhället som är i behov utav mer resurser för att kunna utvecklas men det här är det området jag kan bäst om och därför är det något jag lyfter på min blogg.

Hur ofta hör vi något om nyheter som är positiva för oss som är svagare i samhället? Det händer, absolut. Men hur ofta? Och det tar väl ändå priset när man uttalar sig om hur bra det går men att sedan skära ner på någonting som är en mänsklig rättighet. Majoriteten utav alla som är i behov av assistans har det inte för att det är roligt utan för att det är nödvändigt för att kunna överleva och ha en okej vardag. Varför ska inte det prioriteras?

Och alla de som jobbar inom vård och omsorg, är det verkligen rätt att de ska behöva slita som djur och inte få någonting tillbaka? Alla fel man läser om titt som tätt som har hänt inom vård och omsorg, djupt tragiskt men vad beror det egentligen på? Jo de är såklart slutkörda, att ständigt få slita för att det är personalbrist och varje dag göra sysslor som många inte ens skulle tänka tanken på att vilja göra utan något som helst tack?

Nej det finns så många brister kvar att jobba på i samhället, så att gå ut med att det går så bra är nästan komiskt. Det finns pengar att ta av det säger de ju själva så varför ska vi då drabbas av något så allvarligt som att bli av med den hjälp vi behöver? Vad ska ni lägga de pengarna på istället som är viktigare än att man ska få en fungerande vardag? Tänk på alla anhöriga som utöver sitt egna liv nu måste kämpa ännu mer för sina nära och kära som är svårt sjuka/funktionsnedsatta, hur ska de orka i längden? Tänk om och tänk rätt.

Kram! <3

 

 

Kommentera