Det blir inte alltid som man har tänkt sig…

Vilket finväder det är här idag, så det blir nog en tur med lilleman i vagnen när han har vaknat och ätit skulle jag tro. Frisk luft och lite D-vitamin är aldrig fel plus att han verkligen älskar att få åka i vagnen, nu har han dessutom fått en jättemysig stickad overall att ha under hösten utav sin mormor som i sin tur en bekant har stickat så det ser riktigt mysigt ut när han ligger där och antingen småpratar eller sover <3

På tal om att äta, jag hade redan långt innan sonen föddes bestämt mig för att jag ville amma i den mån det gick både för hans och min egen skull. Vi båda får den där närheten och hur det än är så är det verkligen något väldigt speciellt med att amma, jag blir lycklig  och det blir helt enkelt en riktig mamma och son-stund. <3 Men den senaste tiden så har det bara kommit mindre och mindre mjölk, vi fick ju börja med ersättning som tillägg för en tid sedan som ni vet och det har fungerat bra fram till nu. Nu är det såpass lite att han inte ens vill ta bröstet, jag har själv pumpat för att se och mycket riktigt så kan det i princip bara komma ut några droppar fastän jag varken ammat eller pumpat på flera dagar.

Därför har jag nu beslutat att ge upp amningen på heltid, ni som ammar/ammat förstår nog när jag säger att det är ett beslut som gör ont i hjärtat. Att inte kunna ge sin lilla bebis mat på egen hand när man så gärna vill, men är naturligtvis tacksam över att ersättning finns och jag märker att han blir nöjd. Det är det viktigaste. Jag slipper dessutom den press som blir när man vet att han inte kommer bli tillräckligt mätt, då känns det mer som en stress än som en mysig stund.

Det beslutet gör i sin tur att jag kan lägga om kosten lite mer fritt, jag skulle som jag nämnde varit med i en testgrupp hos Viktväktarna från i måndags med utav personliga skäl så blev det inte av. Jag har istället valt att gå tillbaka till det som jag vet fungerade för mig, LCHF. Mannen hoppade på den här gången också så det gör det hela både lättare och mycket roligare! Tog beslutet att göra något åt mina överflödiga kilon nu en gång för alla för en tid sedan med start från förra veckan men eftersom jag tog beslutet om LCHF i söndagskväll så är det därifrån jag räknar. Det ska förstås inte glömmas bort att första veckan ändå gav lite resultat, -2,5cm runt magen 🙂 Och eftersom jag inte kommer amma längre så kan jag lägga in en lite högre växel, så nu kör vi!

Innan jag avslutar vill jag bara påminna er om min Rosa Bandet-insamling, ert bidrag stort som litet gör faktiskt mer skillnad än ni tror. Vill ni skänka en slant så kan ni göra det via Swish: Skicka texten BESEGRA 57278 (+ ert för- och efternamn om ni vill att det ska synas tillsammans med ert bidrag) till nummer 901 95 14, eller klicka här för att göra en överföring från bankkort eller PayPal. Jag kommer att swisha in den dubbla summan av det totala bidraget som ni skickar in. Tack <3

Kram! <3

Kommentera