Han ska vara min man, inte min assistent

Det har verkligen gått i ett idag, sonen har varit vaken i princip hela dagen trots att han är övertrött så vi har bara myst och småpratat lite hela dagen tills mannen kom hem och nu sitter jag här en stund med sonen gungandes i sin babysitter medan Alex dammsuger.

Idag tänkte jag som jag nämnde igår besvara några utav era frågor som gäller mig och Alex och har du inte fått svar på just din fråga så har jag absolut inte glömt bort den utan det kommer bara i ett annat inlägg alternativt under Frågor & Svar.

-Hur träffades du och Alex?

Våren 2010 fick vi kontakt via chattsidan Kamrat, men att vi skulle börja prata var iallafall för mig ingen självklarhet. Jag såg att han hade besökt min profil och gick in för att kolla vem det var och jag tyckte redan då att han helt klart såg trevlig ut på bilden men av någon anledning så blev det inte av att jag skrev. Bara några minuter senare så blinkade inkorgen i rött vilket betydde att hade fått ett nytt meddelande och det visade sig vara från Alex 🙂

På min profilsida hade jag tydligt skrivit att jag sitter i rullstol och varför för att folk själva skulle få avgöra om de ville skriva eller inte efter att ha läst det. Tidigare har jag inte velat gå ut med det direkt vilket har resulterat i att folk slutar höra av sig direkt när jag har berättat.

Jag gick in i meddelandet och han hade skrivit något i stil med att han tyckte att det var coolt att jag var så öppen med att jag sitter i rullstol. Sedan den dagen hade vi kontakt dagligen främst via Kamrat och Facebook, det var nog mer jag som gärna ville ha hans telefonnummer och tillslut vann jag 😉 Det visade sig att han gick i parallellklass med min bror på gymnasiet så att världen är liten är ju dagens sanning.

Dagarna och veckorna gick och det blev en massa chattande, sms och telefonsamtal ända in på sena nätterna ibland vilket inte var sådär jättepopulärt hos mina föräldrar alltid, de ville ju sova och jag hade egentligen skolan att tänka på men faktum är att jag skötte den bra ändå 😀

Första träffen ägde rum dagen innan min skolavslutning och Alex student, 10 juni. Vi träffades på stan och bara satt och pratade ett par timmar, jag skulle ljuga om jag sa att känslorna inte fanns redan då. Så på den vägen är det och sedan den dagen har det varit han och jag <3

-Tänkte han mycket på din funktionsnedsättning under eran första tid tillsammans?

Just det här har vi pratat massor om under åren, hur han faktiskt tänkte och kände inför att leva med mig som har en funktionsnedsättning. Självklart gör det sig ju påmint mer i vissa situationer än andra men det är ingenting som har tagit över skulle jag säga, han ser mig alltid för den personen jag är.

Helt förståeligt så var det såklart något nytt för honom och att hjälpa till vid tillfällen som normalt kanske inte behövs var nog lite svårt att ta för vana i början. Men det ändrades relativt snart och idag är det inga konstigheter alls, vi har våra egna rutiner för en fungerande vardag 🙂

-Händer det att känns som att Alex inte bara är din man utan även är din assistent ibland nu när ni bor ihop?

Helt klart! Det har jag sagt flera gånger till både honom och personer i min närhet. Eftersom jag har blivit nekad både kontaktperson och assistans upprepade gånger så är det tyvärr han som får dra det största lasset med de sysslor som jag har svårare att göra. Det visste vi naturligtvis båda två att det skulle bli så när vi fortsatte vår relation men vissa saker ska han inte behöva göra och vid de tillfällena så ska det egentligen vara min fulla rätt att få hjälp så att jag kan ha en fungerande vardag.

Men så tycker varken kommunen eller Försäkringskassan. De anser att han har valt att leva med mig och därför får han gilla läget med precis allt extra som dessvärre följde med på köpet, det gäller också det ekonomiska nu när vi är gifta. Jag har fått avslag på varenda ansökan om ersättning pga mitt funktionshinder då man anser att det är Alex skyldighet att försörja mig.

Så visst har det sina negativa följder, tyvärr. Men vi är starka tillsammans och det kommer vi fortsätta vara! Det blev ganska långa svar så jag tänker att jag stoppar här för den här gången, det kommer fler liknande inlägg efterhand ni skickar frågor till mig 🙂

Kram! <3

Kommentera