Graviditetsvecka 38,planering & shopping 

Vilket underbart väder det har varit idag! Dessutom har jag haft en av mina bättre dagar och faktiskt orkat vara uppe och varit ute i princip hela dagen. 

Först var jag på sjukhuset och pratade med narkosläkaren inför kejsarsnittet eftersom jag måste bli sövd. Där gick hon igenom allt väldigt tydligt och bra, ställde massa frågor för att det skulle bli så bra som möjligt för både mig och bebis. Något man kanske inte tänker på (åtminstone inte jag i den stunden) är att när jag sövs med hjälp av narkosen så kommer även bebisen att sövas och därför söver dem inte mig förrän precis alla förberedelser är gjorda så att det bara är att börja ingreppet direkt när jag somnat. Detta för att bebis ska vakna igen så snabbt som möjligt. 

I operationssalen kommer det vara en hel del folk blev jag informerad om däribland fyra väldigt erfarna läkare som är väldigt duktiga inom just kejsarsnitt under narkos, en av dessa är ”min” läkare jag haft från start under graviditeten så det känns som en stor trygghet. Det kommer också att finnas extra barnläkare på plats som tar hand om bebisen direkt när den kommer ut.

Efter snittet så kommer jag att väckas och få piggna till på uppvaket, helt enkelt tills jag är pigg nog och fått bra med smärtstillande. Sedan blir jag flyttad till förlossningen innan BB, här kommer jag få se vårt barn för första gången. De trodde att jag kunde få ha bebisen en liten stund på uppvaket men inget som kan lovas. 

Jag har som många redan vet gjort en hel del operationer innan så att bli sövd är inget nytt men också något jag aldrig kommer vänja mig vid, själva ingreppet i sig rör mig inte alls. Men jag vet att de kan sin sak, allt kommer bli bra 🙂 nu är bara längtan ännu mer stor! Hade turen att träffa på min läkare när jag var påväg hem från mamma idag så hon informerade om att det kommer att ske här i Linköping så vi har väldigt nära som tur är. 

Efter detta informativa besök så var jag på vårdcentralen för att få hjälp med läkarintyg avseende förnyelse av parkeringstillstånd, det gick väldigt bra och jag känner mig nöjd så nu får vi bara vänta och se. 

Sedan blev det en runda på stan eller ja, jag besökte KICKS. Har länge velat ha hjälp att hitta en bra makeup-bas men inte varken haft tid eller ork på ett tag men idag blev det av. Fick superfin service och är nöjd med produkterna. 

Så idag har jag fått mycket gjort och det känns för nu är jag helt slut, annat är det med duracellkaninen i magen 😉 ta hand om er så hörs vi snart igen! 

Kram! 

Kommentera