Graviditetsvecka 36

Redan torsdag och även min första semesterdag. Igår gick jag in i vecka 36 och gjorde min sista arbetsdag på väldigt länge, kände verkligen att det var dags att trappa ned på alla måsten nu men naturligtvis var det många olika känslor. Bara det här att inte ha som rutin att gå till jobbet, socialisera med sina kollegor osv det känns ovant. Sedan vet jag ju att när bebis kommer så har jag fullt upp ändå, bara veckorna dit nu som säkert kommer kännas lite ovant 🙂

I det stora hela så flyter graviditeten på bra som vanligt, men börjar bli väldigt vätskefylld och det mesta är tungt nu. Bebis rör sig som bara den flera gånger om dagen, förutom idag och det gjorde mig såklart orolig då jag vet att den har lugna dagar ibland men brukar åtminstone svara på kall dricka eller när jag buffar lite på magen. Idag har det bara varit ett stort lugn, inte känt någonting sedan inatt. Så under seneftermiddagen ringde jag in till förlossningen pga kraftigt minskade fosterrörelser, såhär sent ska man känna rörelser varje dag. De har massor att göra så jag fick en tid 19:30 ikväll men naturligtvis skulle det kollas upp och det känns så skönt att få det bemötandet, man känner en stor trygghet.

Bara en stund efter samtalet så lade jag mig i sängen för att vila rygg och resterande kropp och efter några minuter blev det i princip tredje världskriget i magen och så håller det fortfarande på. Jag avvaktade en stund men sedan ringde jag till förlossningen igen och berättade att bebis hade kommit igång som vanligt igen så att de kunde ge tiden till någon som absolut behövde den. En obeskrivlig lättnad, vi väntar helt enkelt en riktig busunge som gör lite som den vill/ när den vill.

Det enda som är minus just nu i graviditeten är att min urinvägsinfektion inte har gett sig än så påbörjade en ny kur med tabletter igår som ska tas två gånger om dagen i fem dagar, hoppas verkligen att den vill försvinna nu.

Imorgon är det en stor dag för oss. Många frågor och funderingar som ska få svar. Jag ska nämligen göra bäckenmätningen som jag nämnde sist genom att röntga från magen och nedåt. Visst är jag lite nojig över strålningen men å andra sidan utsätts man för det dagligen samt att de har full kontroll där på sjukhuset. Direkt efter så ska vi till förlossningen och träffa överläkaren för ett förlossningssamtal, då får vi svar på vad mätningen visade som i sin tur avgör om jag kommer kunna föda vaginalt eller om det blir snitt. Det känns skönt att få reda på det några veckor innan så jag kan förbereda mig lite, om det nu blir snitt så kommer jag ju att bli sövd eftersom jag inte kan erbjudas ryggbedövning så just det väcker många känslor som jag vill kunna få bearbeta lite innan. Själva snittet i sig är absolut ingenting som oroar mig utan det som tar emot är att bli sövd, jag kommer automatiskt missa de första minuterna av vårt barns liv och jag skulle ljuga om jag sa att det kändes bra även om jag läst och förstår att de kommer väcka mig så snart som möjligt.

Eftersom att mycket händer imorgon så uppdaterar jag er under eftermiddagen/kvällen så att ni får ta del av det som komma skall så snart som möjligt 🙂 Har förstått att många vill att jag fokuserar mer på att skriva om graviditeten just nu och naturligtvis kan jag göra det. Missar jag något så fråga gärna!

Hoppas ni har en underbar kväll, nu har jag fått i mig lite mat så jag och magen går och vilar lite. Det är ungefär så mina kvällar ser ut just nu men det är så värt det och jag är lyckligare än någonsin 🙂

Kram!

Kommentera