Syftet med min blogg

Så var det äntligen fredag, så efterlängtat! Dessutom en kortdag på jobbet då det är dags för ett besök hos barnmorskan i eftermiddag 🙂

Idag tänkte jag besvara frågan ”Vad är egentligen meningen med min blogg? Vad vill jag uppnå?”

Ingen kan förändra värden ensam, men alla kan vi göra något som bidrar till ett bättre samhälle för alla. Därför valde jag att börja blogga, jag vill få chansen att påverka så gott jag kan och få samhället att vakna till liv. Jag vill dela med mig utav hur det fortfarande ser ut 2017 i en persons liv som har en funktionsnedsättning.

Min förhoppning är att någon på sikt ska se det här och förstå allvaret så att något äntligen kan hända. För jag tror att vi är överens om att en förändring måste ske. Mitt mål med att blogga är inte som för många det här kändisskapet, jag är bara så trött på att sitta här och titta på medan mer och mer saker bara går åt helt fel håll. Någon måste börja och varför kan inte den personen lika gärna vara jag?

Jag vill att alla ska få leva på samma villkor oavsett vem man är. Den här okunskapen som orsakar förutfattade meningar är skrämmande stor och det är något jag vill arbeta med för att det ska ske en förändring. Sprida fakta, kunskap, ge konkreta exempel från mitt eget liv och bevisa att man aldrig förtjänar att särbehandlas. Du och jag är precis lika mycket värda, vi har precis lika stor rättighet att få leva ett bra liv. Det enda som skiljer oss åt är hur vi lever våra liv, vi gör på de sätt som passar oss bäst.

Därför har jag startat den här bloggen. Det kommer ta tid men det är det värt. Jag vill göra samhället till en bättre plats för alla.

Kram!

Kommentera