Ett ständigt övertygande

En stor del av mitt liv har bestått och består fortfarande av ett ständigt övertygande. Man måste hela tiden övertyga och bevisa att man inte är sämre än någon annan bara för att man har en funktionsnedsättning. Det är så dagens samhälle ser ut, man vågar inte chansa på en minoritetsgrupp för det kan ju se konstigt ut.

I vilka situationer måste jag bevisa att jag är precis lika bra som alla andra? svaret på den frågan är; Alla. Jag behöver bevisa att jag är frisk nog att ta det där jobbet, att jag är tillräckligt frisk för att vara med på de där aktiviteterna. Men jag behöver också kämpa för att övertyga myndigheter om de svårigheter jag faktiskt har för att få rätt till det jag behöver för ett bra liv.

Tänk er ett samhälle där alla bara kunde öppna sitt sinne och sluta döma folk, där alla fick en ärlig chans och inte behövde vara övertydlig med att man inte är dum i huvudet. Jag är inte dum i huvudet, jag är inte mindre begåvad än någon annan, mitt problem är att jag har svårt att gå. Att dra slutsatsen att man är mindre bra bara för att man har en funktionsnedsättning är bara brist på sunt förnuft. Lär känna mig som den personen jag är och inte för mina svårigheter så ser du att jag är exakt som alla andra, jag gör bara saker på mitt eget sätt.

Jag är så otroligt trött på att ständigt behöva kämpa för att få fram att jag inte är mer annorlunda än någon annan, att inte bli tagen på allvar och att samhället tror att man kan behandla mig och andra i liknande situation precis som man vill. Alla människor har ett lika värde och nu får det vara nog. Man ska aldrig behöva bevisa vem man är och vad man går för, det är dessa trångsynta människor som behöver ändra sitt sätt att se på andra. Som jag har skrivit tidigare så ger jag mig inte den här gången, om det så är det sista jag gör så ger jag mig inte förrän en stor förändring sker.

Frida

Kommentera