Det är inte fel att ha sämre dagar

Jag är en person som väljer att se det positiva i den största mån som är möjligt, jag får inte ut något av att fokusera på allt negativt som alltid finns där någonstans varesig man vill eller inte. Men ibland så fungerar det inte riktigt så. I tonåren var det såklart svårare att hantera och jag var ofta ledsen i perioder när jag tänkte på min funktionsnedsättning och i de situationer där den verkligen gjorde sig påmind.

Under åren har jag lärt mig att hantera känslorna relativt bra men det kommer fortfarande dagar då tankar som ”Tänk om jag var som den personen istället”, ”Hur hade det varit om jag inte föddes med ryggmärgsbråck?”, ”Jag kommer aldrig riktigt bli som alla andra” snurrar omkring i huvudet. Det handlar inte om att jag sitter här och tycker synd om mig själv för egentligen är jag otroligt lycklig över mitt liv och det jag har idag, jag har verkligen allt jag kunnat önska mig och mer därtill. Men det är inte förbjudet att tänka såhär ibland, det är inget konstigt att man gör det och att självkänslan och självförtroendet sviker i perioder. Det gör det för alla.

Idag skriver jag det här inlägget främst till er som ibland har sådana här perioder på ett eller annat sätt vilket jag tror är de allra flesta oavsett funktionsnedsättning eller ej. Tillåt dig själv att ha de här dagarna ibland, det enda som kommer hända är att du går ännu starkare ur det. Man behöver få tid till att tänka på både bra och dåliga saker, det betyder inte att man vill att någon ska tycka synd om en. Det kallas att bearbeta. Men glöm aldrig bort att du är fantastisk precis som du är och även när det är som värst så kommer det att bli bra igen. Ibland får man må dåligt men glöm inte att må bra och var glad över det du har också för det förtjänar du.

Frida

duduger

 

Kommentera